İngiliz yazardan tartışma yaratan öneri: Gönüllülere virüs bulaştıralım

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 5:13 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 5:15 pm

İngiliz yazar Salley Vickers, koronavirüsüyle mücadelede kapsamında “Benim gibi gönüllü insanlara kontrollü şartlar artında virüs enjekte edilebilir” önerisinde bulundu.

Koronavirüsünün etkisini giderek artırdığı İngiltere’de yazar Salley Vickers’tan yetkililere tartışma yaratan bir çağrı geldi. Cambridge mezunu 72 yaşındaki Vickers, Guardian’a yazdığı mektupta Sağlık Bakanı Matt Cummings’e seslenerek, koronavirüsü araştırmalarına katkı sağlamak için sağlıklı gönüllülere virüs bulaştırılması gerektiğini söyledi.

İngiltere’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 605’e yükseldi

“GÖNÜLLÜ İNSANLARA ENJEKTE EDİLEBİLİR”

Yaşı itibarıyla en yüksek risk grubunda bulunan Vickers, “Benim gibi gönüllü insanlara kontrollü şartlar artında virüs enjekte edilebilir” dedi. Bu sayede salgına karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların önünün açılabileceğini savunan Vickers, “Bu şekilde sunacağım bir hizmet, evde oturup yeni romanımı yazmaktan daha değerli olacaktır” ifadelerini kullandı.

SALGININ İLK GÜNLERİNDE HÜKÜMETİN DE GÜNDEMİNDEYDİ

Vickers’ın önerisine benzer bir öneri salgının ilk günlerinde İngiliz hükümetinin de gündemindeydi. Başbakan Boris Johnson, virüsün nüfusa zaman içinde kontrollü bir şekilde yayılmasıyla ‘sürü bağışıklığı’ kazanılmasını hedefliyordu. Ancak önlemlerin yetersizliğiyle birlikte vaka sayılarının hızla artması eleştirileri beraberinde getirmişti. Bununla birlikte Boris Johnson ve Sağlık Bakanı Matt Cummings de virüse yakalanan isimler arasına katılmıştı.

Kontrollü virüs bulaştırmadan bahseden bir başka isim ise Red Bull F1 takımı üyelerinden Helmut Marko’ydu. Marko, sezon başlamadan önce genç ve sağlıklı olan pilotlarına bağışıklık kazandırmak için virüs bulaştırmayı önerdiğini ancak bunun kabul görmediğini açıklamıştı.