İngiliz devi Rolls Royce’a Türk CEO: Tufan Erginbilgiç

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2022 Salı 6:29 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 6:29 pm

BP’nin eski CEO’su Tufan Erginbilgiç, Rolls-Royce Holdings Plc’nin CEO’su olarak atandı. Erginbilgiç, 1 Ocak 2023’te yeni görevine başlayacak.

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç’in Rolls-Royce Holdings Plc’nin CEO’su olarak atandığını duyurdu.

1. Dünya Savaşı’ndan beri uçak motoru üreten ve Soğuk Savaş’tan beri jet motoru üretiminde önde gelen mühendislik firmalarından birisi olan Rolls Royce, sivil havacılık ve askeri havacılık alanlarındaki jet motoru çalışmaları ile tanınıyor.

TUFAN ERGİNBİLGİÇ KİMDİR?

Tufan Erginbilgiç, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nden mezun oldu. 1986’da Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 1989’da Ohio State Üniversitesi’ndeki Ekonomi üzerine doktora eğitimini tamamladı. 1990-1997 yılları arasında Mobil Oil’da çalıştıktan sonra, BP’nin Avrupa Akaryakıt Satış & Lojistik Operasyonları Başkan Yardımcısı görevini Eylül 2006’ya kadar sürdürdü. Aynı yıl BP’nin Madeni Yağlardan Sorumlu Dünya Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yılında Doğu Yarımküreden sorumlu Rafinaj ve Pazarlama Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve BP’nin ABD dışındaki tüm ülkelerdeki akaryakıt ve madeni yağ operasyonlarından sorumlu oldu.

Erginbilgiç, 2014-2020 yılları arasında global yakıtlar, madeni yağlar ve petrokimyasallar alanlarını içeren BP Downstream işinin Genel Müdürü (CEO) olarak görev yaptı. Erginbilgiç, bu görevinde tüm dünyadaki Akaryakıt Değer Zincirleri, tüm Rafineriler, Global Yakıtlar ve Ticari Optimizasyon iş kollarının yönetimini üstlendi.

2011-2018 yılları arasında icracı olmayan üye olarak GKN plc Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştı. 2020 yılında Global Infrastructure Partners’a (GIP) ortak olarak katıldı. Tufan Erginbilgiç, FTSE 100 üyesi olan DCC plc ve New York Borsa’sında kote CNH Industrial şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta. Tufan Erginbilgiç Mayıs 2017’den itibaren Surrey Üniversitesi Stratejik Danışma Kurulunda bulunmakta. Tufan Erginbilgiç, 31 Mart 2021 tarihinden itibaren Tüpraş, Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi olarak görev yapmakta.

Erginbilgiç, 24 Şubat 2022’de istifa edeceğini açıklayan Rolls-Royce CEO’su Warren East’in yerini aldı.

Konut fiyat artışı rekor tazeledi