İnfaz Yasası ile cezaevinden çıktı, emekli polisi döverek gasp etti

Yayın tarihi: 23 Nisan 2020 Perşembe 1:13 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2020 Perşembe 1:14 pm

Konya’da emekli polis memurunu dövüp, parasını ve evinin anahtarlarını zorla alan iki şüpheliden biri yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin 4 gün önce İnfaz Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Konya’da emekli polis memurunu dövüp, 8 bin lira parası ile cüzdan ve evinin anahtarlarını zorla alan iki şüpheliden biri yakalandı. Gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen şüphelinin 4 gün önce İnfaz Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.

İnfaz yasasısıyla cezaevinden çıktı, arkadaşını öldürdü!

Olay, dün akşam merkez Selçuklu ilçesinde mezarlıkta meydana geldi. İddiaya göre 2 şüpheli, emekli polis memurunu dövüp, 8 bin lira parası ile cüzdan ve evinin anahtarlarını zorla alarak kaçtı.

Yaralanan ve ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan emekli polis burada tedavi altına alındı. Emekli polis verdiği ilk ifadesinde olayı gerçekleştirenlerden birinin daha önce de evinden silahını çalan kişi olduğunu söyledi. Bunun üzerine harekete geçen asayiş şubesine bağlı gasp büro amirliği ekipleri, yapılan operasyonla şüpheliyi yakaladı.

Eşine şiddetten tutuklanmıştı, infaz yasasıyla tahliye olacak: ‘Kaldığı yerden devam etsin diye bırakılıyor’

4 gün önce İnfaz Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden çıktığı belirtilen şüphelinin emniyetteki sorgusunda olayı kendisinin yapmadığı, iftira atıldığını ileri sürdüğü öğrenildi. Polis, diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.