Güreşçi Yerlikaya ve RTÜK Başkanı Şahin’in atamalarına tepki yağdı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 1:23 am - Güncelleme: 13 Haziran 2020 Cumartesi 11:46 am

Halihazırda Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüten eski güreşçi Hamza Yerlikaya şimdi de Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Yelikaya’nın ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Toplamda üç maaş alacak olan Yerlikaya ve Şahin’in ekonomi eğitimi almadığı halde Vakıfbank yönetimine atanması liyakat tartışmalarına neden oldu. Atamaya tepki gösteren CHP’li İnce, ”Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez” ifadesini kullandı.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcılığı yapan, spor bölümü mezunu Yerlikaya’nın yaklaşık 12 bin 500 TL maaşla bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Vakıfbank’ta görev yapacak.

Yerlikaya’nın Saray’daki ve bakanlıktaki görevlerine rağmen üçüncü görev olarak Vakıfbank yönetimine atanması tartışılırken, bir başka ilginç atama ise Halk Bankası’nda yaşandı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halk Bank yönetim kuruluna girdi.

Liyakat mı dediniz? Cumhurbaşkanı Danışmanı Güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetimine atandı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yönetimine atandı: Üç yerden maaş alacak

Sosyal medyada ekonomi eğitimi almamış kişilerin devletin bankasının yönetim kuruluna getirtilmesi büyük tepki topladı.

İşte o tepkiler:

MUHARREM İNCE: ARTIK DIŞ MİHRAKLAR EKONOMİMİZE SALDIRMAYA CESARET EDEMEZ

“Dış mihrakları, Londra merkezli karanlık operasyonları, faiz lobilerini kündeye getirmek için Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı güreşçi Hamza Yerlikaya atanmış. Hayırlı olsun. Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez.”

ÖZKOÇ: DEVLETİ ARPALIK YAPAN SARAY SOSYETESİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise bu kararı “Devleti, ARPALIK yapan Saray Sosyetesi” ifadeleriyle eleştirerek, birden fazla maaş alan AKP’li bürokrat ve eski vekillerin listesini paylaştı.

MELDA ONUR: HALKBANK DOSYASI TRUMP’IN ÇEKMECESİNDE

Hamza Yetlikaya: Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi.
Ebubekir Sofuoğlu: Halkbank Yönetim Kurulu üyesi.
Benim anlamadığım bankacılık bilgisi olmayan 2 üye bankaya hangi kararı aldıracak? Vakıfbank yağlı güreş, Halkbank medyacı olacak demek ki. Bilemedim.

RTÜK Başkanı seçilen bir kişi 12 bin 500 lira maaş alıyor. Ikinci bir kamu görevine atanırsa maaşı ne olacak? Çünkü kamu görevi yapan banka yönetim kurulu üyesi 22 bin 500 liranın altında para almıyor. Kimsenin aldığı parada gözüm yok. Sadece takıldım.

Milli güreşçilere de, medyacılara da, bankacılara da hürmet ederim. Lakin dünyanın kavrulduğu, bankacılık sisteminin hop oturup hop kalktığı bir dönemde bankacılık ve reel sektörü hiç bilmeyen 2 atamanın 2 kamu bankasına yapılmasını anlayamadım. Türk bankacılık sistemi nereye?

Profesyonel kamu bankacıları genel müdür veya yardımcılığı ataması icin aylarca BDDK kararını bekler. Fakat ĺiyakatından süphe duyulmayan bir C.Baskanı danısmanı isi bilmesine gerek yok, küt diye atanıverir. Demek ki arka planda bizim bilmediğimiz farklı bir durum var.

Halkbank önemli. Halkbank dosyası Trump’ın çekmecesinde. Bankanın her zaman medya desteğine ihtiyacı var. RTÜK Başkanı demek ki medya adına görev yapacak.

EKONOMİST MAHFİ EĞİLMEZ ‘GÜREŞ’ YAZILARINA BAŞLIYOR

TUNCAY ÖZKAN: YANDAŞ KAZANSIN YETER

Aynı anda hem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcılığı yapan Spor Bölümü mezunu Hamza Yerlikaya şimdi de Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi oldu. Millet işsizlikten ve açlıktan kendini yakmış umurlarında mı? Yandaş kazansın yeter!

FARUK BİLDİRİCİ: YASAL OLABİLİR AMA AHLAKİ DEĞİL

Girişimlerin sonucunda TÜRKSAT’tan istifa etmek zorunda kalan RTÜK Başkanı Şahin’e yeni gelir kapısı bulunmuş. Anlaşılan RTÜK’teki maaşı, Basın İlan’daki huzur hakkı yetmemiş. Halkbank’a atanması -RTÜK ile ilgili olmadığı için- yasal olabilir ama ahlaki değil, vicdani hiç değil.

ALİ ÖZTUNÇ: SON VURGUNU YAPIYORLAR

Güreşçi Yerlikaya’dan sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank yönetim kurulu üyeliğine atanmış. Bu kanuna aykırı bir atamadır. RTÜK üyeleri başka hiçbir yerden maaş alamazlar. AKP, freni boşalmış kamyon gibi gidiyor. Adamlarına Son vurgunları yaptırıyorlar.