İnan Kıraç’tan SBK açıklaması: Hisseleri 6 milyon dolara aldık

Yayın tarihi: 22 Haziran 2021 Salı 10:48 am - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 10:55 am

Sezgin Baran Korkmaz’ın “Kıraç Holding hisselerinden kaynaklanan alacağımı silmek istemediğim için başıma bunlar geldi” iddiasının ardından İnan Kıraç ilk kez konuştu, Korkmaz’ı yalanladı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, SBK Holding’in hakkında kara para aklama suçlaması yöneltilen sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın silindiğini iddia ettiği 45 milyon dolar alacağı olduğu İnan Kıraç’tan açıklama geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu işin içerisinde yer almadığını, kimseyi devreye sokmadığını söyleyen Kıraç, “Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor” dedi.

“HUKUK ÇERÇEVESİNDE HALLETTİK”

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Kıraç, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı ile görüşmemin bu konuyla ilgisi yoktu. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde şoförsüz otobüs sürüşü sırasında görüştük. Herhangi bir şey istemedim. Sayın Bakanı (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kastediyor) devreye soktuğumuz da doğru değil. Konuşulan şeyler her neyse tamamen bizim dışımızda yaşanmış. Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor.

Bunlar güvenilir adamlar değil. Bir roman yazılmaya çalışılıyor ama ben böyle bir insan değilim. ‘Her şeyi hukuk çerçevesinde bitirin’ dedim ve hukuk çerçevesinde hallettik. Bana maliyeti 6 milyon dolar oldu. İsmimi karıştırdıkları için hakikaten çok üzgünüm.”

NE OLMUŞTU?

Sezgin Baran Korkmaz, 80 milyon dolara aldığını söylediği hisseleri 40 milyon dolara devrederek, 40 milyon doları silmesi için kendisine baskı yapıldığını öne sürmüştü. Hisse değerinin en az 40 milyon dolar olduğu belirtilmiş ve bu rakama bugüne kadar herhangi bir itiraz gelmemişti.