IMF Başkanı’ndan ‘kalıcı enflasyon’ uyarısı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 10:33 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 Pazar 10:33 pm

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, enflasyon uyarısı yaptı. Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu söyledi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Dünya’da yer alan habere göre, Georgieva, “Görünüm önemli ölçüde karardı ve belirsizlik son derece yüksek. IMF’nin daha önce uyardığı aşağı yönlü riskler artık gerçek oldu.” ifadesini kullandı.
Georgieva, aşağı yönlü risklerin devam edeceğini ve derinleşebileceğini belirterek enflasyonun daha kalıcı hale gelmesi halinde potansiyel olarak büyümeyi etkileyebilecek, özellikle yükselen ve gelişmekte olan ülkelerdeki etkileri şiddetlendirebilecek daha güçlü politika müdahalelerini gerektireceğini ifade etti.

Ülkelerin enflasyonu düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yapması gerektiğini vurgulayan Georgieva, enflasyonu düşürememenin toparlanmayı riske atabileceğini ve savunmasız insanlar için yaşam standartlarına daha fazla zarar verebileceğini belirtti.

Georgieva, maliye politikasının merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alma çabalarını engellememesi, yardımcı olması gerektiğini kaydetti.