IMDB ücretsiz dizi servisi kuruyor

Yayın tarihi: 8 Şubat 2020 Cumartesi 8:11 am - Güncelleme: 8 Şubat 2020 Cumartesi 8:11 am

Internetin en popüler servislerinden biri olan IMDB , bir çoğu Disney’e ait olan 20 eski ve popüler dizinin telif haklarını kendinde topladı. Servisin planına göre, bu dizileri ücretsiz olarak yayınlayarak ziyaretçi sayısını artıracak ve bu sırada reklam geliri elde edecek.

Ücretsiz olarak yayınlanacak diziler arasında, Lost, Desperate Housewives, Malcolm in the Middle ve My So-Called Life da yer alıyor. Üstelik bu diziler artık sadece IMDB ’den izlenebilecek. Lost gibi klasik ve hala ilgi toplayan bir diziyi izlemek isteyece yeni nesillerin tek seçeneği de böylece IMDB olacak.

Bir diğer dizi de, bir dönemler bütün dünyayı kasıp kavuran kadın avukat Ally McBeal… IMDB bu efsanevi klasik dizinin Nisan ayında site üzerinde  ücretsiz olarak izlenebileceğini duyurdu.

Lost’u bekleyenler ise 1 Mayıs’a kadar sabretmek zorundalar. Malcom in the Middle seyircileri ise yayın tarihi 1 Haziran.

IMDB, bu yeni servisini IMDBTV ismiyle adlandıracak. Peki IMDB TV günün birinde kendi orijinal içeriklerini üreten ve Netflix ya da Disney+ gibi kanallara rakip bir servis haline gelebilir mi? Bu olasılık yok sayılmıyor zira IMDB’nin sinema TV sektöründe pek çok yetenekli yapımcı ve oyuncu ile yakın ilişkisi de bulunuyor. Bu networkün kullanan IMDB’nin, düşük maliyetli ama büyük etki doğuran diziler, filmler üretmeye başlaması, uzayı nebulaları fethetmek kadar zor bir iş değil.

Rockstar Games kurucusu şirketten ayrılıyor

Eğer IMDB elindeki bu sınırlı sayıda diziyle ama ücretsiz servisiyle yüksek sayıda izleyici toplamayı başarabilirse, ücretli abonelikten başka izleme seçeneği sunmayan servisler için de yeni bir dönem başlayabilir. Sıkı durun, online yayıncılık servisleri bir iki seneye çok karışacak.