İmamoğlu’nun taleplerini reddeden AKP’liler çark etti!

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2019 Pazartesi 5:26 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2019 Pazartesi 5:27 pm

31 Mart’ta halk iradesiyle seçimin kazananı olan Ekrem İmamoğlu, 19 günlük İBB Başkanlığı döneminde, öğrenciler için aylık akbilin 50 liraya indirilmesi için çalışma başlatmış ayrıca İBB Meclisi bünyesinde ‘uyuşturucu ile mücadele’ komisyonu kurulmasını istemişti. İmamoğlu’nun bu taleplerini reddeden ve Meclis’te çoğunlukta bulunan AKP grubu, bugünkü “geçici başkan” döneminde geri adım attı.

İBB Meclisi’nde alınan kararlarla aylık akbilin 40 lira olmasına, uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da kurulmasına karar verildi.

Millet İttifakının İstanbul adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesinde İstanbul’da ulaşımda ve su fiyatlarında indirim yapacağını vaat etmişti. İmamoğlu sandıktan zaferle çıkmış ancak YSK’nın hukuksuz iptal kararıyla mazbatası elinden alınmıştı. 19 gün görevde kalan İmamoğlu, ulaşım ve su fiyatlarında indirim yapılması konularının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin gündemine getirilmesi için talimat vermişti.
İmamoğlu, İBB Başkanlığı döneminde ayrıca İBB Meclisi bünyesinde ‘uyuşturucu ile mücadele’ komisyonu kurulmasını istemişti. İmamoğlu’nun bu talebi Meclis’te çoğunlukta bulunan AKP grubu tarafından reddedilmişti.

Aylık öğrenci kartının 85 liradan 50 liraya düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu anneler için ücretsiz yolculuk, 0-12 yaş arası çocuklara ücretsiz yolculuk, dini-milli-resmî bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz olması konularının Mayıs ayı meclisinde gündeme getirilmesi talimatını veren İmamoğlu su birim fiyatında da yüzde 40 indirim yapılması için talimat vermişti.
YSK kararı ile İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından İBB Meclisi Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ başkanlığında toplanan İBB Meclis’inde, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öğrenci indirimi ile talimatları görüşüldü ve bu talepler kabul edildi. İBB Meclisi’nde alınan kararlarla aylık akbilin 40 lira olmasına karar verildi. Uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da kurulması talebini reddeden AKP grubu bu kararından da geri adım atarak komisyonun kurulmasına onay verdi.

‘Akbil ve su indirimi’ gelecek mi? İmamoğlu’ndan açıklama