İmamoğlu’nun süt projesini eleştiren AKP’li başkan cevap karşısında sus pus oldu

Yayın tarihi: 13 Mart 2021 Cumartesi 3:39 pm - Güncelleme: 13 Mart 2021 Cumartesi 3:39 pm

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaadi olan Halk Süt’ün dağıtım yönteminin rencide edici olduğunu savundu. CHP’li Meclis Üyesi Tarık Balyalı ise Yazıcıya, “Ne yapsaydık, Sayın Cumhurbaşkanı gibi otobüsün üstüne çıkıp sütleri aşağı mı atsaydık” dedi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Sütün dağıtılmasında bir sorun olmadığını ama dağıtma metodunu doğru bulmadığını belirten Yazıcı “Süt dağıtmakta kullandığınız yöntemin, kartla veya akıllı şehirler uygulaması ile vermekten daha üstün bir yönetimini anlatabilir misiniz?

Kapıya süt aracı giden bir ailenin, komşuları arasında yaşadığı travmayı azıcık düşünüyor musunuz? Evine süt bırakılan çocuğun diğer çocukların yanında düştüğü psikolojik travmayı azıcık düşünüyor musunuz? Sağlıklı ve bilimsel bir metodunuzun olmadığını kabul edin” dedi.

Süt maliyeti hesabı yapan Yazıcı “İBB Başkanı diyor ki ‘bu ilde ayda 750 bin litre süt, 12 ayda ise 9 milyon litre sütü çocuklarımıza dağıtacağız.’ 60 tane panelvan, 120 kişi ile. 60 panelvanın maliyeti 12 ayda 5 milyon 700 bin lira.

Akaryakıt; 3.5 milyon lira. Bir personel maliyeti 7 bin lira. 120 personel, 10 milyon 880 bin lira. Paketleme, depolama, dağıtım öncesi maliyet de 5-6 milyon lira. Toplamda 28 milyon TL’lik süt dağıtıyorsunuz. 25 milyonluk masraf yapıyorsunuz. Parayı vatandaşın hesabına yatırsanız alacağı miktar 2 katı olur” dedi.

“CUMHURBAŞKANI GİBİ OTOBÜSÜN ÜSTÜNDEN Mİ ATSAYDIK”
CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “Süt konusunda insanların rencide olduğunu söyledi. Ne yapsaydık, Sayın Cumhurbaşkanı gibi otobüsün üstüne çıkıp sütleri oradan aşağı mı atsaydık? Onun yerine uygun biçimde vatandaşımızın evine hizmeti götürerek çocuklarımız süt içsin diye çaba sarf ediyoruz.

Nazar etme ne olur çalış senin de olur. Geçmiş dönemde böyle bir hizmetiniz olsaydı biz çıkıp kendilerini alkışlardık. Dönüp kendilerinin ne yaptıklarına baksınlar” diye konuştu.