İmamoğlu’nun seçim turu mitinge döndü: İstanbul’u ihanetlere karşı korumak zorundayız

Yayın tarihi: 30 Mart 2024 Cumartesi 4:46 pm - Güncelleme: 30 Mart 2024 Cumartesi 4:46 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerine bir gün kala Tuzla, Kartal, Pendik ve Maltepe’de seçim turuna çıktı. İmamoğlu’nu karşılamak için sokaklara çıkan yurttaşlar alanları miting meydanına çevirdi. Kartal’da yurttaşlara seslenen İmamoğlu, “En yüksek seviyede İstanbul’u ihanetlere karşı korumak zorundayız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Anadolu yakasındaki 4 ilçe belediye başkan adayı ile ilçe turları yaptı. Tuzla’da Eren Ali Bingöl, Pendik’te Tarık Balyalı, Kartal’da Gökhan Yüksel ve Maltepe’de Esin Köymen ile birlikte vatandaşları selamlayan İmamoğlu, yurttaşların ilgi odağı oldu. İmamoğlu’nun Kartal turu, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle halk buluşmasına dönüştü. Kuvayı Milliye kahramanı Kartallı Kazım Meydanı’nda konuşan İmamoğlu, “Bu seçim, kocaman bir ittifakın seçimidir. Bu seçim, halk ittifakının, bu seçim halkın, İstanbul ittifakının, vicdan ittifakının, haysiyet ittifakının seçimidir. Bu seçimde, özellikle 5 yıldır İstanbul’un o değişen israfçı, ihanetçi aklının yerine tasarruf yapan, bereket getiren, insan ayırt etmeyen, partizanlığı koridorlarından söküp atan İstanbul yönetiminin ikinci 5 yıla yürüme seçimidir” dedi.

CHP’den sandık güvenliği için çağrı merkezi! Özgür Çelik telefon numarası paylaştı

Farklı noktalarda seçim otobüsünün önünü kesen vatandaşlara seslenen İmamoğlu’nun konuşmalarından satırbaşları şöyle:

“PENDİKLİNİN İKTİDARI OLACAK”

“Hepinizin can yoldaşlığına minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte çok güzel işler başaracağız. Pendik, yepyeni, pırlanta gibi bir 5 yılı yaşayacak. Çocukları, gençleri, kadınları bambaşka bir Pendik’te geleceğe hazırlanacak. Tarık Balyalı’yla birlikte 1 Nisan’da yeni bir dönem başlatıyoruz. Buradan bütün Pendiklilere duyuruyorum, siz de anlatın. Biz, İstanbul’da çok özenli bir 5 yılı hep beraber başardık. Şimdi sıra ilçelerin sokaklarına, mahallelerine, ilçelerin parklarına, ilçelerin içerisinde bulunduğu, kentsel dönüşümden yenilenmeye dönük süreçlere geldi. Pendik’teki iktidar, halkın iktidarı, Pendiklinin iktidarı olacak. Pendik’teki belediye başkanlığı bir kişiye, bir zümreye, bir avuç insana değil, bütün Pendiklilere hizmet edecek. Dolayısıyla, böylesi bir döneme Tarık Başkan hazır, hepimiz hazırız.”

KARTAL’DA KONUŞTU

“Milletimizin her bireyiyle, çok büyük bir umudun birer parçalarıyız” diyen İmamoğlu, “Her birimiz umudu yükselten birer nefer olmalıyız. Umut, milletin kendisidir. Umut, çocuklarımızdan başlar, gençlerimizle devam eder. Bu şehrin delikanlıları, hanımefendileri, beyefendileri hep birlikte umudun kendisidir”

“BU SEÇİM, KOCAMAN BİR İTTİFAKIN SEÇİMİDİR”

“Bu seçim, partiler ötesi bir seçimdir. Bu seçim, kocaman bir ittifakın seçimidir. Bu seçim, halk ittifakının, bu seçim halkın, İstanbul ittifakının, vicdan ittifakının, haysiyet ittifakının seçimidir.
Bu seçimde, özellikle 5 yıldır İstanbul’un o değişen israfçı, ihanetçi aklının yerine tasarruf yapan, bereket getiren, insan ayırt etmeyen, partizanlığı koridorlarından söküp atan İstanbul yönetiminin ikinci 5 yıla yürüme seçimidir. Bu seçim çocukların, gençlerin, kadınların, yoksulluğun, ötekileşmişliğin, bütün bunların unutulduğu, özellikle insanların geleceği için çok güzel bir sürece doğru koşunun seçimidir”

“İSTANBUL’U İHANETLERE KARŞI KORUMAK ZORUNDAYIZ”

“Sandık, milletin iradesinin kayıtsız, şartsız yansıdığı yerdir. Sandık, her insanımızın, her yurttaşımızın kendi hakkını gidip kullanması gereken yerdir. Yarın, en yüksek seviyede oy kullanmak zorundayız. En yüksek seviyede hakkımızı korumak zorundayız. En yüksek seviyede İstanbul’u ihanetlere karşı korumak zorundayız. Ülkemize, Cumhuriyetimize, değerlerimize, maneviyatımıza, vatanımıza, bayrağımıza, şehrimize, Kuvay-i Milliyeci Kartallı Kazım gibi bütün şehitlerimize, Mustafa Kemal Atatürk’e layık olacağız”

Kaynak: TELE1