İmamoğlu’nun MOBESE tepkisine Soylu’dan tek cümlelik yanıt

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 3:09 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 3:10 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE kayıtlarının paylaşılması verdiği sert tepki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruldu. Söz konusu soruya Soylu’dan tek cümlelik yanıt geldi.

 

Dün AKOM’da düzenlediği basın toplantısında yemek tartışmalarına ilişkin konuşan İmamoğlu, “Devletin imkanları kullanılarak MOBESE görüntülerinin böylesi magazinsel bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin takipçi olacağım” ifadelerini kullandı.

“Afganistan İnsani Yardım Treni Uğurlama Töreni”ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir gazetecinin ‘İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE’lerle ilgili açıklaması oldu’ sözlerine, “Arkadaşlar; dedikodu değil, iyiliğin zamanı” yanıtını verdi.

”HUKUKİ MÜCADELEMİ ISRARLA SÜRDÜRECEĞİM”

İmamoğlu, “MOBESE gibi hususların ne için kullanılacağı yazıyor. Bu sürecin bir parçası olarak servis ediliyor ve birileri bunları kullanıyor. Bu önemli bir meseledir. Bunu yapan kimse, bunun talimatını veren kimse, buna müsaade eden hangi sistemse… Önemini gözlerimin içine bakan her insan anlayabilir. Mevcut konunun önüne geçmesin diye bu kadar konuşuyorum ama önemini nasıl hissettiğimi ne kadar önemli bulduğumu ve takipçisi olacağımı, hukuki mücadelemi ısrarla sürdüreceğimi buradan bildireyim” ifadelerine yer vermişti.

İmamoğlu: Bunu yapan veya talimatı veren her kimse takipçisi olacağım