İmamoğlu’nun katıldığı SP iftarına Yıldırım telgraf gönderdi

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2019 Pazar 7:29 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2019 Pazar 7:29 am

İstanbul’un seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın davet edildiği Saadet Partisi’nin (SP) iftar programına sadece İmamoğlu katıldı. AKP’nin adayı Yıldırım ise telgraf göndermekle yetindi.

Ekrem İmamoğlu, dün Saadet Partisi’nin Şişli’de bir otelde düzenlediği geleneksel iftar etkinliğine katıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in eşlik ettiği İmamoğlu’nu, Saadet Partisi İBB başkan adayı Necdet Gökçınar karşıladı.

BİNALİ YILDIRIM MESAJ GÖNDERDİ

Salona daha sonra gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İmamoğlu ve Gökçınar’ın bulunduğu masada oturdu. Aynı masada, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da yer aldı. AKP’li Binali Yıldırım, başka bir programı olduğunu belirterek bir mesaj yolladı.

İMAMOĞLU: SORUMLULUĞUMUZ VAR

İftardan sonra konuşan İmamoğlu, “Ramazan ayı bir bereket, arınma ve paylaşma ayıdır. En güzel duygularla yaşamak umarım hepimize nasip olur. Bu güzel ülkenin insanlarının inançlarını en derinde hissettiği aydır Ramazan ayı. Bu ayda, her zamankinden daha fazla titiz bir şekilde konuşmayı, insanlığa mesaj verirken en hassas biçimde cümleleri kurmayı vazife edinmeliyiz. Ben, İstanbul’umuzda önümüzdeki seçimlerin, şehrimize, 16 milyon insanımıza ve tabii ki 82 milyonluk ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Umarım bu süreci en arınmış, en temiz şekliyle geçirir ve günün sonunda en iyi şekilde neticeyi halkımıza emanet ederiz. Bu duygularımla Ramazan ayında idrak edeceğimiz Kadir Gecemiz ve bayramımız şimdiden mübarek olsun. Bayramlar, ziyaretleri gerektirir, uzun yolculuklar yaptırır hepimize. Tatil uzun ama İstanbulluların bir sorumluluğu var. Hayırlısıyla tatillerinden sağlıklı, sıhhatli bir şekilde dönüp, vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirmesini diliyorum. Hepinize tekrar hayırlı Ramazanalar diliyorum” diye konuştu.