İmamoğlu’nun avukatından limon kumpasına suç duyurusu

Yayın tarihi: 25 Nisan 2020 Cumartesi 6:23 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2020 Cumartesi 6:45 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara dağıtmak üzere Mersinli üreticilerden 100 ton limon satın alındığını açıklaması üzerine kendisine kumpas hazırlayan AKP’li troller hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İmamoğlu’na ‘limon kumpasını’ hazırlayanların kimlikleri belli oldu

Dün geceden beri yandaş medyada dolaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kurulan limon kumpasının ardından, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat konuya ilişkin açıklama yaptı.

Avukat Polat, söz görüntüler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Polat, “Bu organizasyon için çekim yaptığını tahmin ettiğimiz iki gazetecinin limon üreticisi kılığına girerek toplumu yanıltma girişimleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında suç duyurusu

Polat’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:

1- Müvekkilimiz sn. Ekrem İmamoğlu’nu karalamanın medyada özel olarak organize edildiği kamuoyunun malumudur. Bu organizasyon için çekim yaptığını tahmin ettiğimiz iki gazetecinin limon üreticisi kılığına girerek toplumu yanıltma girişimleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

2- Siyasi karşıtlık nedeniyle gerçeğe aykırı haber verilmesi, yargı kararlarında özel olarak ele alınmalıdır. Zira toplumun haber alma hakkı için getirilmiş geniş basın özgürlüğünün, güçlü olanın sorumluluktan muaf bir siyasi baskı aracı halini almasının sakıncaları çok fazladır.

3- Demokratik bir toplumun korunması için gerekli olan bu hususu yalnızca gerçeklik unsurunun ispat ölçüsü için önerdiğimizi vurgulamam gerekir. Bu husus basın meslek ilkelerine de uygundur. Siyasi karşıtlık, eleştiri amacı güden yayınlarda özel bir sınırlama sebebi olmamalıdır.

4- Ak Parti içindeki siyasi çekişmeler nedeniyle kendini göstermek istediklerini anladığımız bu kişilerin bu yolla prim kazanabileceğini düşünmeleri de bu eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bu vesileyle yıllardır hukuki mücadelesini verdiğimiz bu meseleyi kamuoyuna aktarmak isterim.