İmamoğlu’nun avukatından ‘ahmak’ davası açıklaması

Yayın tarihi: 18 Eylül 2024 Çarşamba 6:40 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2024 Çarşamba 8:03 pm

Haber: tele1.com.tr

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, İmamoğlu hakkında “YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği” iddiasıyla açılan davaya ilişkin “Hiçbir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi’nde görülmeye devam ederken, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat davayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Polat’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Ahmak davası” ile ilgili olarak son kez:  ‘…karar istinafta onandı, çok yakında açıklanacak…’ gibi söylentilerin  kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirerek sonrasında ‘zaten  bunu bekliyorduk, ne olacaktı ki…’ psikolojisini oluşturma  çabasından öte bir anlamı olmadığını,  halkın vicdanından dönen bu hukuka aykırı kararın, hukukçuların vicdanlarında da yer bulamayacağını düşünüyorum, hiçbir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…”

İmamoğlu’ndan ‘Beyoğlu Belediyesi’ tepkisi: 3 ay önce niye yerleştirdin oraya?

Kaynak: HABER MERKEZİ