İmamoğlu’nu kınayan yandaşa 167 milyon TL’lik kıyak!

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 7:18 am - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 7:18 am

Elazığ Valiliği’nin geçtiğimiz şubat ayında, 185 ağacı kestiği için 5 bin ağaç dikme cezası verdiği müteahhit Veysel Demirci, İstanbul’da 167 milyon TL’ye yeni bir ihale aldı.

İstanbul Valiliği’nin, Esenler Belediyesi mülkiyetinde bulunan Atışalanı Mahallesi’nde yer alan, 14 bin 943 metrekarelik arazi üzerine yaptıracağı imam hatip kompleksi için açtığı ihale sonuçlandı. Bir imam hatip lisesi, bir imam hatip ortaokulu, 300 kişilik bir yurt ve bir ilkokulun yapımını kapsayan ihaleyi, merkezi Ankara’da bulunan Ziver Petrol A.Ş. firması aldı. 3 teklifin verildiği ihaleyi Ziver firması 167 milyon 345 bin 678 TL’ye üstlendi. Yapılan sözleşmeye göre söz konusu okul inşaatları 14 Mart 2023 tarihine kadar bitirilecek.

AKP’Lİ İSİMLERLE YAKIN TEMASTA

Ziver Petrol A.Ş.’yi 2017 yılında kuran Veysel Demirci, halen şirketin yönetim kurulu başkanı olarak bulunuyor. Kasım 2015 seçimleri için AKP’den Elazığ milletvekili aday adayı olan Veysel Demirci’nin, AKP’nin ileri gelenleriyle yakın ilişkisi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışıklığını gösteren fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan Demirci’nin, Elazığ’da Ziver İnşaat adında bir başka firması daha bulunuyor. Demirci’nin Binali Yıldırım, Cevdet Yılmaz, Nureddin Nebati, Adil Karaismailoğlu gibi bakan ve AKP’nin önde gelen isimleriyle de beraber çekilmiş fotoğrafları sosyal medya hesabında yer alıyor.

VALİLİĞİN CEZA KESTİĞİ MÜTEAHHİT

Elazığ’daki Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaatı ihalesini, 49 milyon 494 bin TL’ye alan Ziver Petrol, inşaata 19 Şubat 2022 tarihinde başladı. İnşaatın başlamasıyla sahadaki 185 ağacın kesildiği ortaya çıkınca, Elazığ Valiliği müteahhit firmaya, söz konusu sahaya 5 bin ağaç fidanı dikme cezası kesti. 22 Şubat 2022 tarihinde kamuoyuna yansıyan Elazığ Valiliği’nin açıklamasında, “Çalışmalardan dolayı zarar gören 185 ağaca karşılık yüklenici firma tarafından alana ilave 5 bin adet muhtelif türlerde fidan diktirilecektir” denilmişti.

İMAMOĞLU HAKKINDA MESAJ YAYIMLAYAN MÜTEAHHİT

İstanbul Esenler’deki imam hatip kompleksi ihalesinden yaklaşık 2 ay önce, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Veysel Demirci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na destek vermişti.

Demirci mesajında şöyle demişti:

“Ülkemize güzel hizmetleri bulunan Sn. Adil Karaismailoğlu’na algı operasyonu yaparak, İstanbul’a hizmetlerin gelmesini aksatıyor gibi mesnetsiz sözler sarf eden Ekrem İmamoğlu’nu kınıyorum.”