İmamoğlu’nu hedef alan Bahçeli’ye yanıt: Size birkaç gömlek büyük gelir!

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 12:07 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 6:33 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye karşı başlatılan teftişe ilişkin yaptığı konuşmada “İmamoğlu suçluysa görevden alınsın” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye karşı başlatılan teftiş hakkında “İmamoğlu suçluysa elbette görevden alınmalı” ifadelerini kullandı. Teftişe ilişkin, “İçişleri Bakanlığının özel teftişinden suçlu olmayanın rahatsız olmasına da gerek yoktur. Eğer suç var ise cezası da olmalıdır. İstanbul terör örgütlerine teslim edilmeyecektir.” diyen Bahçeli’ye yanıt CHP’li Özel’den geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli’ye tepki gösterdi. Özel, “Devlet Bahçeli, siz ki tekrar seçimlerde Abdullah Öcalan’ın mektubuna bel bağlamış bir ittifaksınız, İmamoğlu’na bu suçlamayı yöneltmek size birkaç gömlek büyük gelir. İstanbullunun size vermediği yetkiyi Suç İşleri bakanınızın kumpaslarıyla mı alacaksınız. Akıllanmayacaksınız!” ifadelerini kullandı.

İçişleri’nin İBB’ye teftiş başlatmasına tepkiler yağdı!

Özel’in paylaşımı şu şekilde:

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personellerinden bir kısmının çeşitli terör örgütlerine üye olduğu iddiasının tüm yönleriyle soruşturulacağını açıklamış, İBB AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “İBB ailesine saldıranlar, karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek” sözleriyle sert tepki göstermişti. 

Yurttaşlar ve ünlü birçok isim de başlatılan teftişin hukuksuz olduğunu ifade etti.

Erdoğan hedef gösterdi İçişleri Bakanlığı harekete geçti