İmamoğlu’nu eleştiren Pakdemirli’ye tepki yağdı! Orman yangınlarını unutmuş

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 7:47 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 7:47 pm

Türkiye’nin geçtiğimiz Ağustos ayında yangınlarla verdiği mücadele sırasında “Envanterimizde yangın söndürme uçağımız ve helikopterimiz yok” şeklindeki açıklamalarını unutan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kar yağışı sonrasındaki gelişmeler için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu suçladı.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul’da da etkili olarak hayatı durma noktasına getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkisinde bulunmayan bölgeler için de hükümet, İBB’yi ve Ekrem İmamoğlu’nu sorumlu tuttu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karla mücadeleyle ilgili hedef gösterdi. Pakdemirli, İmamoğlu’na yönelik “Sen problem yaşandığında halkının yanında ol, kar küreme araçlarının yanında ol, bir şeyleri koordine etmeye çalış. Elbette eksiklikler olabilir, olacaktır da yani bu beklenmedik bir olay ama vatandaşın yanında olduğunu hissettirmen lazım” dedi.

Ekrem İmamoğlu MOBESE görüntüleri için harekete geçti

YANGINLARI UNUTTU, İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI

Geçen yıl temmuz ve ağustos aylarında ülkenin büyük bölümünde meydana gelen yangınlarına müdahaleler gecikmiş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, envanterde yangın söndürme uçağı olmadığını söylediği için eleştirmişti. Eleştirilerin ardından THY’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise uçakların olduğunu ancak bakımlarının yapılmadığını söyleyerek Pakdemirli’yi yalanlamıştı.

Erdoğan’ın ‘Ben başkanken karargah kurardık’ dediği AKOM 2000’de kurulmuş