İmamoğlu’ndan TELE 1’e mesaj: Her şey çok güzel olacak

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 10:19 pm - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 8:22 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE 1 ekranlarında yayınlanan ve  duayen Gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programına dayanışma mesajı gönderdi.

İmamoğlu, RTÜK tarafından 5 haftalık program durdurma cezası verilen Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programına bir mesaj gönderdi. İmamoğlu, RTÜK’ün cezasının bittiği ilk programa neden katılamadığını da aktardı. İşte İmamoğlu’nun mesajı:

“GAZETECİLERİN CEZALANDIRILMADIĞI GÜNLER DE GELECEK”

“Çok kıymetli Uğur Dündar bu anlamlı günde size eşlik etmek isterdim. Ancak sizler gibi bazı bazı televizyonlar ve televizyoncular yayınları gerekçe gösterilerek kah para cezasına kah program durdurma cezasına çarptırılıyor. Ne yazık ki bunları yaşıyoruz. Sizler gibi bu işe ömrünü vermiş ve mesleğinin gereklerine aşırı özen gösteren gazetecilerin cezalandırılmadığı günler de gelecek, çok yakın. Ne yazık ki bugün adaletli bir dönemden geçmiyoruz. Ama bu adaletin tekrar tesis edilmeyeceği anlamına da asla gelmiyor. Her şey çok güzel olacak. Bizler bu umutla yol yürüyen insanlarız. O yüzden asla umudumuzu ve hedeflerimizi kaybetmeyiz, kaybetmeyeceğiz. Çünkü biz Çanakkale ruhunun torunlarıyız.”

“Sizler de bu zamanlarda çok güzel işlere imza attığınızı biliyoruz. Başarılarınızın geçmişten bugüne ve bundan sonra da daim olmasını ve ekranlarımızdan asla bir daha uzak kalmamanızı sağlıklı günlerde sizleri izlemeyi elbette diliyorum.”

“Sayın Dündar vatan toprağının önemini andığımız bugün aslında çok yakın coğrafyamızda ne yazık ki kanlı bir savaşa hep birlikte tanık oluyoruz. Görüyoruz ki savaşın yaradığı hiç kimse yok, açtığı derin yaralar var sadece. Bu yaralara bir nebze de olsa biz de İstanbul olarak merhem olmaya çalışıyoruz.

Kardeş belediyemiz Odessa’nın talebi üzerine insani yardım taşıyan tırlarımızı bölgeye gönderdik. Aynı zamanda Kiev Belediye Başkanı ile de telefonda görüştüm. Hem Odessa hem Kiev için yardım çalışmalarına başladık.”

“Yurtta sulh cihanda sulh ilkesini bellemiş insanlar olarak bu savaşın bir an önce sona ermesi için dua ediyorum. Barış huzur ve refah ülkemizden hiç eksik olmasın. Bu akşam 18 Mart’ın özel bir buluşmasında biliyoruz ki Anzaklar ve Avustralya Çanakkale üzerinden gerçekten de çok destansı anılarla Türkiye’yi anan ve buraya gelip kaybettiği insanları her zaman önde tutan bir ülke bu akşam onlarla birlikte bir özel bir programda bulunacağım. Ve sizlerin arasında olamayacağım. Bu duygularım ile sizi ve kıymetli TELE 1 izleyicilerini saygı ve sevgilerim ile selamlıyorum.”

Uğur Dündar 5 hafta sonra yeniden TELE1’de