İmamoğlu’ndan Özgür Özel’e sürpriz ziyaret

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 12:20 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 2:31 pm

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ilk ziyaret İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Özel ortak açıklamada “Aramızdaki ilişki kardeşlik hukukudur. Bu hukuk CHP’yi çok güzel yerlere taşıyacak” dedi.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık yarışını ikinci turda kazanan Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu. Özel’i ziyaret eden ilk isim ise, kurultayda divan başkanlığını da yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İki isim birlikte açıklama yaptı. İmamoğlu “Kurultay çok nezaketli, dengeli ve seviyeli geçti. Buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Kendisini de en yakın zamanda ziyaret edeceğim. Genel Başkanıma süreçle ilgili bilgi verdim” ifadesini kullandı.

Özgür Özel ise “Ekrem Başkanımız nezaket gösterdi ziyaretiyle. Hangi işin ucundan tutsa dört dörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran bir isim Ekrem İmamoğlu… Bir ilk yaşandı. Sayın Genel Başkanımız (Kılıçdaroğlu) ‘Partimizi güvenli limana ulaştıracağım’ demişti. Öyle de oldu. Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisidir, hukukudur. Bu hukuk, CHP’yi çok güzel yerlere taşıyacak” dedi.

Özel, Kılıçdaroğlu’na ‘çekilemezsin’ baskısı yapıldığına dair görüntülerin sorulması üzerine ise “Kurultay geride kaldı” yanıtını verdi.

Özel daha sonra ziyareti X hesabından “İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık başarıları hep birlikte alacağız” diye paylaştı.

CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu! İşte seçilen isimler

Özgür Özel’den kendisini hedef alan Erdoğan’a yanıt

Kılıçdaroğlu’na ‘çekilemezsin’ baskısının görüntüleri paylaşıldı