İmamoğlu’ndan ‘Muharrem İnce’ açıklaması! “İstanbul’a destek olacak”

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 11:42 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 11:43 am

Siyasi partiler, yerel seçimler için çalışmalarına başlarken, muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı da merak konusu. İmamoğlu ile İnce arasında yapılan görüşmeler kulisleri hareketlendirmişti. İnce ile yerel seçim çerçevesindeki görüşmesi sorulan İmamoğlu, “Çok net İstanbul’u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul’a destek olacağını tarafıma iletti” dedi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve dört ay kaldı. Yerel seçimde muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı tartışılırken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir haftada ikinci kez görüşme yapmıştı. Kulisleri hareketlendiren görüşmeye ilişkin olarak İmamoğlu’ndan açıklama geldi. İmamoğlu, İstanbul konusunda İnce’nin destek olacağını ifade ettiğini aktardı.

İmamoğlu, Şişli’de İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Uygulama Planı (SKUP) tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce ile yerel seçim çerçevesindeki görüşmesi sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Çok net İstanbul’u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul’a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim. Bugün de; bu görüşmenin bu anlamdaki detaylarını ve Sayın İnce’nin bu değerli davranışını Sayın Genel Başkanımızla paylaşacağım.”

İYİ Parti kumpası ve yerel seçimler

Kaynak: TELE1