İmamoğlu’ndan ‘metrobüs kazası’ açıklaması: Sürücü hatasına benziyor

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2024 Perşembe 1:51 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 Perşembe 1:51 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin, “Görüntüler geldi bir sürücü hatasına benziyor” dedi.

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman ziyaretlerinin ikinci gününde, Adıyaman Belediyesi binası temel atma töreninde konuştu. İmamoğlu Küçükçekmece’de meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin de basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kazanın sürücü hatasından kaynaklanmış olabileceğini belirten İmamoğlu, “Trafik kazası yaşandı takip ediyoruz. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşımız var. İner inmez de gidip hastanede kontrollerini yapacağım. Görüntüler geldi bir sürücü hatasına benziyor. Konumlarına bakıyor arkadaşlarımız hızlıca tetkik edeceğiz. Başımız sağ olsun” dedi.

“DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKACAĞIZ”

İmamoğlu’nun temel atma törenindeki konuşması da şöyle:
Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, “Hava sıcak ama umutlarımız diri. Adıyaman’ımızı seçim öncesi vadettiğimiz gibi hizmetlerimizle bir bir buluşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizler bize güvendiniz, biz de size hizmet etmek için çalışacağız. Ekrem İmamoğlu seçim öncesi göndermiş olduğu videoda ne demişti? Siz seçin biz arkasında olacağız demişti. İşte bugün sözünü tuttu. Düştüğümüz yerden kalkacağız. Biz belediye olarak bütün kurumlarla güçlü bir işbirliğini, bir dayanışmayı sürdürüyoruz ve büyüteceğiz. Adıyaman yaralarını saracak. Adıyaman halkıyla, belediyesiyle, kurumlarıyla 6 Şubat’ın yaratmış olduğu yıkımları ortadan kaldıracak. Adıyaman, geleceğe umutla bakan gençleriyle, halkıyla, Güneydoğu’nun yıldızı olacak” dedi.

“BOYNUMUZ BÜKÜK DEĞİL BAŞIMIZ DİK OLACAK”

Tutdere’nin ardından İmamoğlu kürsüye çıktı. İmamoğlu, TBB olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il için 89 araç ve 6 bin çöp konteyner desteği verdiklerini açıkladı. İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Sizler çok yiğit insanlarsınız. Sizler çok cesur insanlarsınız. Yüreği yaralısınız biliyorum. Ama hep beraber yaralarınızı sarmaya, hep birlikte çalışmaya, bir olmaya geldik. TBB olarak ilk görevimizin, ilk atılımını ve ilk destek programını deprem bölgesine uyguluyoruz. 89 aracımızı ve 6 bin çöp konteynerimizi dağıtmak üzere bu bölgedeyiz. Bu daha bir başlangıçtır. Bu büyük afet canımızı yakmıştır, ciğerimizi yakmıştır. Kayıplar verdik. Deprem bölgesinde yaşamı dağılmış, zor koşullarda hayata tutunan vatandaşlarımızın elbette kaybettiği canlarını geri getiremeyiz. Her birisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ne yazık ki o acıyı yaşadık. Sizlerin durumlarını iyileştirmek, sizleri maddi manevi memleketimin bütün vatandaşlarıyla eşit hale getirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirene kadar gece gündüz çalışmaya ve hep beraber tekrar eşitlenene kadar her türlü emeğimizi ortaya koymaya, sizin huzurunuzda bir namus sözü olarak veriyoruz, asla geri durmayacağız. Çok çalışacağız. Onu başardığımız gün, bu memleketin her insanıyla maddi manevi, sizlerin eşitlendiğini gördüğümüz gün boynumuz bükük değil, başımız dik olacak. O güne kadar boynumuz büküktür. Hangi siyasi partiden olursa olsun deprem bölgesinde zarar görmüş il, ilçe, belde, büyükşehir… Her birisiyle işbirliği yapacağız. Ama Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatımla ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı sıfatımla buradaki yaraların sarılması, tedbirlerin alınması konusunda var gücümüzle çalışacağız. Çalışmaya da devam ediyoruz.”

Sefaköy’de metrobüs kazası! 1 ölü 2’si ağır 53 yaralı

Kaynak: TELE1