Gericiler tarafından katledilmişti! Devrim şehidi Kubilay’ın anıtına çirkin saldırı Gericiler tarafından katledilmişti! Devrim şehidi Kubilay’ın anıtına çirkin saldırı

İSKİ, “Istranca Su Havzası Atık Su Yatırımları” kapsamında; 300 milimetre çapında, 30 kilometre atık su şebeke kanalı ve 5 adet fosseptik doğal arıtma yapısı imalatlarının yapımına başladı. Projenin temeli; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın katılımlarıyla atıldı. Temel atma töreninde, sırasıyla; İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. 

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biz, Türkiye'nin planlı bir gelişme yaşadığı takdirde, dünyanın en müreffeh, en refah içinde yaşayan toplumu olacağına yürekten inanıyoruz. Bu ülkenin insanının karakteri, bu ülkenin insanının çalışkanlığı, bu ülkenin insanlarının kararlılığı, vatan-yurt sevgisi, bayrak sevgisi, bu ülkedeki bütün sorunları çözmeye yeter."

“BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZMENİN TEK ANAHTARI, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ YOLU”

"Bütün sorunları çözmenin tek anahtarı var, o da nedir biliyor musunuz? Cumhuriyet ve demokrasi yolu. Cumhuriyet ve demokrasi yolundan saptığınız an; tehditler, tehlikeler kapıda bekler.

Ama eğer cumhuriyeti ve demokrasiyi içselleştirir, ona sırtınızı dayar, milletçe bir arada, tek yürek kilitlenir de memleketin gelişmesi için çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin umudunun yükselmesi için yol yürürseniz, bu ülkede ne yoksulluk kalır, ne birbirine kızgınlık kalır, ne ayrımcılık kalır, ne adaletsizlik olur. Kötülüklerden, her birinden tek tek sıyrılırız. Çok güzel bir geleceğe doğru yürürüz. O bakımdan cumhuriyet ve demokrasisinin peki zıttı nedir? Eğer tek bir akıl, ‘her şeyi bilirim’ iddiasında tek bir insan, ‘her şeye ben karar veririm’ iddiasında olursa, işte o zaman Allah bu memleketi korusun. Ona asla fırsat vermemeliyiz."

"ÇOK AZ ZAMANLARI KALDI"

“Gitmesi gerekenler gider, gelmesi gerekenler gelir. Onun da adı demokrasi. Milletin gücünü gösterdiği en kutsal yer, sandık. Oraya, o insanların vicdanı hür biçimde, eliyle attıkları oyla seçtikleri insanın, bu ülkede görevini… Ama bugünkü düzenle ve bugünkü rejimle değil. İyileştirilmesi, güçlendirilmesi ve özellikle milleti temsil eden parlamentonun en üst seviyeye çıktığı bir gelecekte hiçbir şeyden korkunuz olmasın. Trakya'nın güzel insanlarına sesleniyorum. Sadece ve sadece kararlı olun. Dirayetli olun. Olayları en iyi şekilde izleyin. Sadece şunu söylüyorum: Çok az zamanları kaldı."

“MELEN BARAJI, İSRAF VE İŞ BİLMEZLİK ANITI” 

“Melen Barajı; ‘yaptık, bitirdik’ dediler. ‘Ufak bir teknik problem’ dediler. Melen Barajı, tam da israf ve iş bilmezlik anıtına döndü. Ta 2016’da ‘açıyoruz’ dedikleri Melen’in, ne yazık ki şu anda geleceği ve akıbeti belli değil. Melen havzasının kaliteli ve içilebilir bir suya dönüşmesi için, bizler yatırım yapıyoruz ve de çok büyük yatırımlar da yapmaya devam edeceğiz. Ama daha da önemlisi, Devlet Su İşleri'nin, ne yazık ki yapılan gövdenin işe yaramamasından dolayı, yeniden yapılanması ya da güçlendirilmesi ve sağlıklı bir projeyle İstanbul'a kazandırılması gerekiyor. Çünkü, yapılan stratejik plana göre, 2030 yılı itibariyle İstanbul, su kaynağı açısından ciddi bir problemle karşı karşıya kalabilir. Bu su probleminin giderilmesi için, en önemli ve hazırda duran kaynağı olarak, Melen'in acilen hizmete geçirilmesi şart.”

"2022'NİN ÜZERİNDEN NEREDEYSE 2 SENE GEÇTİ"

“Sorulan sorulara, Meclis’te -vekillerimiz burada- tek bir cevap verilmiyor.

Veya projenin akıbetiyle ilgili tek bir bilgi verilmiyor. En son 3-4 sene önce, sırf bana hava atmak için, o dönemki AK Parti Meclis Başkanvekili, kalktı, ‘2022’de açıyoruz’ dedi. 2022’nin üstünden neredeyse 3 sene geçti. Yine tık yok. Dolayısıyla, Melen Barajı’yla ilgili, acilen buradan sesleniyorum ve derhal o barajın bitirilmesiyle ilgili adımlar atılmalı ve 2028 yılına kadar o baraj, İstanbulluların hizmetine sunulmalı. İstanbul'un yıllık ihtiyacı, 1 milyar 300 milyon metreküpe çıkacak 2030’da. Melen Barajı, tam anlamıyla bittiğinde, oldukça yüksek sayıda ihtiyacını karşılayacak bir suyu sürekli depolayabiliyor olacak. Ortalama 600 milyon metreküp sudan bahsediliyor. Aynı zamanda elektriğini üretecek. Dolayısıyla çok hızlı bir şekilde, 2028’e kadar bitirilecek şekilde planlamalı. Buradan hem Devlet Su İşleri'ne hem ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’na sesleniyorum.  İstanbul'un bu acil konusu için, neredeyse 15 yıldır gündemleri olan ve neredeyse 1,5 milyar dolara yakın bir israf, ne yazık ki çökmüş bir projeye dönüşen bu alanı hızlıca bitirmelerini ve vaktimizin kalmadığı bir ortamda, hızlıca İstanbulluların hizmetine sokulması için adımların atılması şarttır.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ