İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun çağrısına yanıt

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 11:58 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 11:58 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısına cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Kaçış planı’ diyerek paylaştığı videoda, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin ABD’ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söylemiş ve paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu aynı açıklamasında belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak “Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yurtlarınıza alın” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan paravan vakıf iddiası: TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti

İMAMOĞLU KILIÇDAROĞLU’NUN ÇAĞRISINA CEVAP VERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ait resmi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu’nun çağrısına yanıt verdi. İBB’nin yurtları hakkında bilgi veren İmamoğlu, “İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık” dedi.

İmamoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

“Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB’ye kazandırdık. 2022’de 2 bin, 2023’te 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız.

İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık. Hedef koyduğumuz yıllık 75 bin burs hedefine, gelecek eğitim öğretim yılında ulaşıyoruz. ”