İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nın ödül töreninde kendisini sahneye davet eden sunucunun ‘geçen ayın şampiyonu’ şeklindeki anonsuna “Sportif bir bağlantıyla, politikayla ve siyasi mücadeleyle eşleşti. Ben de diyorum ne zaman şampiyon oldum ben. Bu ayrı o ayrı. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, esas seçimden sonra iyi hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak.  Biz oraya talibiz” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nın ödül töreninde konuştu.

İmamoğlu, sahneye çıkmadan önce kendisinin ‘geçen ayın şampiyonu’ denilerek anons edilmesine karşılık şunları söyledi:

“Sportif bir bağlantıyla, politikayla ve siyasi mücadeleyle eşleşti. Ben de diyorum ne zaman şampiyon oldum ben. Bu ayrı o ayrı. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, esas seçimden sonra iyi hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak.  Biz oraya talibiz.”

“GURUR DUYULACAK BİR ORGANİZASYON”

İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

“Haliç Kürek Yarışlarının 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini kaydeden İİdünyanın en büyük kürek takımlarının gelip Haliç’te yarış yapıp burada şahitlik yapan sizler diyeceksiniz ki ben bu işin ilk başlangıcında vardım, oradaydım. Aramızdaki gençler belki o zamanın eğitimcileri, yöneticileri, kulüp başkanları, hatta belediye başkanları olacaklar. Ve diyecekler ki evet biz bu işin başlangıcında vardık. Bugün geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Gurur duyulacak bir organizasyon başladı. İnşallah hiç durmadan yoluna devam edecek. Haliç çok özel bir alan.  Her yönüyle çok özel. Kültürü, sanatı, tarihi, aynı zamanda çok özel estetik yapıları, inanılmaz coğrafyası doğasıyla birlikte müthiş fırsatlar sunan bir yer. Burada çok özel adımlarımız var. Haliç Tersanesi’ndeki müzeyi mutlaka görün. Orada bir deniz müzesi de çalışıyoruz. Aynı zamanda orada işleyen bir tersaneyi de görebiliyorsunuz.”

İki gün Paris’teydim. Orada olağanüstü bir 2024 Olimpiyat Oyunları hazırlığı vardı. Belediye başkanıyla birlikte üzerinde epeyce konuştuk.  Bizim de İstanbul’da ki bu ay Mayıs ayı içinde ön protokolümüzü Roma’da, sonra Bükreş’te dünyanın bütün olimpiyat komite başkanlarının buluştuğu bir ortamda sunumunu yaparak 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul’da yapmak üzere imzalayacağız. Avrupa Oyunlarının belki de en fantastik, en özel sayfalarından birisi de su sporları olacak, kürek, sörf gibi…  Bu noktada da güçlü adımlar atmaya devam edin. Tabii esas hedefimiz olan 2036’da bu güzel kadim şehirde iki kıtanın bir araya geldiği bütün kültürlerin, bütün insanlığın belki de yüzyıllar boyu buluştuğu muhteşem şehirde olimpiyatları yapmak. Dünya Olimpiyat Komite Başkanı’na da şöyle demiştim;  ‘Evet, olimpiyata İstanbul’un ihtiyacı var. İstanbul’un bunu çok istiyor. Ama şunu söyleyeyim. olimpiyat oyunlarının da İstanbul’da olimpiyat yapmaya ihtiyacı var’ dedim. Dünyaya en güzel mesaj buradan çıkar diye söylemiştim.

Türkiye’de sporun sadece futboldan ibaret olmadığını bütün dünyaya ispat etmemiz lazım ki sadece futbol değil. Futbolmuş gibi davrandığımız da biliyorsunuz bu sefer kavga edip duruyoruz sabahtan akşama kadar. Bir sürü problemler.  O konuşuyor, bu konuşuyor… Halbuki spor nedir? Centilmenliktir, güzelliktir; spor barıştırır, spor buluşturur. Sporun dili, müzik gibi evrenseldir. Böyleyse asil bir kavram yani dünyanın belki de en önemli icatlarından, insanlığın en önemli icatlarından birisidir spor yapmak. O icat ki hiçbir zaman ilgi azalmaz ona. O bakımdan biz de İstanbul’da sporu, sporcuyu, spor yapma imkanlarını destekleyeceğiz.

“SPORCU OLMAYI ÇOK İSTEMİŞTİM”

Sporcu olmayı çok istemiştim. Spor yönetici oldum. Sporcu olmaya gayret ettim. Hayatımın her döneminde sporu destekledim. Şimdi de İstanbul namına ve ülkemiz adına bunu en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olacağım.  Haliç Kürek Yarışları’nın 4’ncüsü İstanbul’umuza inşallah uğur getirsin, şans getirsin. Bütün sporculara üstün başarılar diliyorum. Burada yarışmanın bile ne kadar değerli ve asil olduğunu bütün yarışçılarımıza söylemek istiyorum. Madalya kazananların elbette güzel anıları var olacak ama kazanamayan gençlerimizin, hanımefendilerin, beyefendilerin de böylesi muhteşem bir parkurda yarışmanın keyfini çıkardıklarını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ŞAMPİYON TAKIM KUPASINI İMAMOĞLU’NDAN ALDI

İmamoğlu, konuşmasının ardından Open 27+ Kadınlar kategorisinin  şampiyon takımı Kocaeli Sümerspor Kürek Kulübü’ne kupasını verdi. Kategorinin 2’ncisi Moda Kürek Spor Kulübü’ne madalyaları Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, 3’ncüsü Haliç Kürek Spor Kulübü de ödüllerini Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Emre Düzgün’ün elinden aldı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Hıdırellez paylaşımı