İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul isyanı: Şu sebep bile yapılmaması için yeterli biliyor musunuz

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2021 Perşembe 11:12 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe 11:12 pm

Kanal İstanbul projesinin İstanbul’a vereceği zarara ilişkin bir uyarı daha yapan İBB Başkanı İmamoğlu, “Şu güzelim deniz, kanaldan çıkan atıkların doldurulacağı alan olarak tasarlanmış; şu sebep bile yapılmaması için yeterli” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili farklı noktalara dikkat çekmeye devam ediyor. Kanal İstanbul projesinin İstanbul’a ve çevresine vereceği zarara ilişkin uzmanlarla yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu, bu kez de projenin hafriyatının boşaltılacağı kıyı şeridine giderek oradan uyarıda bulundu.

İmamoğlu bu kez de, Kanal İstanbul’dan çıkan atıkların dökülmesinin planlandığı kıyı şeridine gitti. Orada çektiği bir video ile kıyı şeridinin başına gelecekleri anlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul’un çok güzel bir sahilindeyiz. Kumun rengini görüyorsunuz, altın sarısı, muhteşem. Harika bir yer, geçen sene arkadaşlarımla konuşmuştuk, buraya olağanüstü bir nizam getirelim diye. Şimdi onun sonuçlarını alıyoruz. Burası neresi? Şu güzelim denizin önüne yaklaşık 2 km toprak doldurup, 35 km şu ufku alıp götürüp bütün bu ekosistemi perişan edip, kanaldan çıkan atıkların yığınla doldurulacağı alan olarak tasarlanmış. Şu sebep bile bunun yapılmaması için yeterli biliyor musunuz.”