İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul isyanı: Bu alanı açmak kentin ölüm fermanını imzalamaktır

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 1:19 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 3:23 pm

Haber: Ceren Ural

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Girişim ve Sürdürülebilirliğin Merkezi İstanbul Tematik Sunumu’nda konuştu. Kanal İstanbul hakkında konuşan İmamoğlu “5 tane Esenyurt büyüklüğünde alanı imara açmak bu kentin ölüm fermanını imzalamaktır” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Girişim ve Sürdürülebilirliğin Merkezi İstanbul Tematik Sunumu’nda açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında AKP’nin yaptırmak istediği Kanal İstanbul projesine tepki gösteren İmamoğlu “Bir beton kanalı gayrimenkul geliştirme proje ve bu işi isteyen kişinin en büyük emlak projesi. Arsa satmak bina satmak. Bunlar ihanete doymadı doymayacak.” dedi.

Sözlerine devam eden İmamoğlu Kanal İstanbul için “5 yıldır müsaade etmedik, çoktan orayı çöplüğe dönüştürümlerdi. 2019 onun için tarihtir. 2019 İstanbul’un muhafızlığının başladığı tarihtir. İstanbul’un benim gibi milyonlarca muhafızı olduğunu düşünüyorum. Sanmıyorum ki Sadece 18 yaş üstü oy kullananlar. İstanbul’un muhafızı 3 yaşındaki çocuklar. Zannetmesin anneler babalar amcalar halalar dedeler nineler kendileri için oy kullanacaklar. Daha yeni doğmuş bebekler için oy kullanacaklar hatta daha doğmamış bebekler için kullanacaklar.” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Seni cumhurbaşkanı yapacağız’ sözüne: Şimdi başımızı sıkıntıya sokma

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Belirtmek isterim gelişmiş ve büyüyen ekonomi için en büyük potansiyel Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olmamız. Maalesef gençlerimiz kayıp bir dönem yaşadı baskıya yasağa düşük ücrete maruz bırakıldı. Emek verdiğimiz gözümüz gibi büyüttüğümüz gençler arasında umudunu başka ülkelerde aramak zorunda kalanlar oldu. Biz bu gidişe dur diyeceğiz. Bizler bu potansiyeli görüyor ve yeni ekonominin ihtiyaçları olan eğitim bilgi ve teknolojiyle başta gençlerimiz tabi ki tüm İstanbulluların kullanacağı araçları ürettik üretmeye devam ediyoruz.

“TEK ANLADIKLARI İMAR RANTI”

Bir başka potansiyelimiz daha var. İstanbul stratejik ve jeopolitik konumu ile Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı yer, küresel bir güç etkisi tahmininizin çok üzerinde maalesef gençlerimizde olduğu gibi İstanbul’a da özensiz davrandılar. Bunun sonucunda bir ihanet kavramını ürettiler ve ‘İstanbul’a ihanet ettik’ itirafını sahibi de kendileri. Tespit değil yaşanılanın dille ifadesi. İstanbul’u bir rant alanı gören anlayış, dünya bam başka yere giderken İstanbul’u inşaat ekonomisinden mevcut hale getirdiler. İstanbul gibi nüfus olan inanılmaz bir potansiyele sahip bir kent için büyük bir mağduriyet. İnanın tek anladıkları beton ve imar rantı ve bu kafayla geldiğimiz nokta ortada. Bir afet gibi toplumun tümünü saran yoksullaşma nerdeyse açlık seviyesindeki pozisyonun altında yatan yegane durum budur.

“İBB’NİN BİZDEN ÖNCE DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ TEK BİNA YOK”

Büyümesini büyük oradan İstanbul’a borçlu olan inşaat ekonomisi İstanbul’u depreme karşı daha dirençli bir hale ne den getiremediniz. Büyük bir sorundur. Bize kentsel dönüşüm noktasında söz söylemeye kalkanlar önce 25 yılın hesabını vermek zorundadır. Özellikle 99 ve 2002 yani merkezi iktidar olduktan sonra çok net ifade edeyim büyük bir hesap mizanı orada duruyor ve hesabını vermek zorundalar. İBB’nin bizden önce dönüştürdüğü tek bina yok sıfır. Diğer taraftan neler yapılmış, imar değişikliği, adama kişiye bir takım imtiyazlı kişilere milyarlarca dolarlık rantlar. Bunların belgesi var. Bunlar 2004’ten bu yana atılan bütün adımlar bu yönde.

Son İstanbul anketi: Ekrem İmamoğlu önde

“ACEMİ ADAYIN NUTKU TUTULUYOR”

Ve soruyorlar rakibimize, İstanbul’da dersine hiç çalışmamış adaya İstanbul depreme hazır mı ‘kesinlikle hayır’ diyor. Soruyu soran bir soru daha soruyor peki siz 99’dan beri belediyesiniz 2002’den beri iktidarsınız sorumlusu kim deyince nutku tutuluyor. O da biliyor ki 5 yılda deprem ile ilgili sorunun çözülmesi mümkün değil. Esesan sorun boşa geçirilen 2004 sonrası İstanbul’un süreci.

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Bir de yeni bir ihanet var en büyüğü bu. İnsanlar bundan korktu ve askla istemiyorlar şiddetle reddediyorlar. Öyle bir ihanet ki Türkiye bile altından kalkamaz. İstanbul’u doğal kaynaklar bakımından en zengin bölgesini imara açıp akılları sıra bir yerlere peşkeş çekecekler. Kanal İstanbul yada namı diğer Beton İstanbul. Bir beton kanalı gayrimenkul geliştirme proje ve bu işi isteyen kişinin en büyük emlak projesi. Arsa satmak bina satmak. Bunlar ihanete doymadı doymayacak. Bir de çıkmışlar Beton Kanal gündemimizde değil, İstanbul’un gündeminde olmayan bizim de gündemimizde yok, bakan yalanlıyor il başkanı yalanlıyor, zaten sayın Cumhurbaşkanı umursamıyor bile kendisi heralde iki metro durağına güvenlik şefi yapacak.

“KİMLERE SÖZ VERDİLERSE”

Oradaki parsellere baktığınızda artık kimlere söz verdilerse isteyen binasını yapar diyor dersine çalışmamış acemi aday. Aklı sıra beton kanallara imara açtığı alanları ayırmaya çalışıyor. Aldandık aldatıldık, aldattık diyerek geçirdikleri yıllardan sonra sanıyorlar ki İstanbulluları da aldatırız İstanbullu da aldanız. Bir damla suya dünya muhtaç, İstanbul bırakın dünya muhtaç. İstanbul’un göbeğinde ırmak akmıyor. Su bakımında en problemli şehirlerden biridir 2000 bin yıla aşkın süredir İstanbul’da suyun taşınmasıyla ilgili tarihsel süreç vardır. Orada kimlerin parseli var İstanbullu biliyor.

İSTANBULLU DAHA DOĞMAMIŞ BEBEKLERİ İÇİN OY KULLANACAK

5 tane Esenyurt büyüklüğünde alanı imara açmak bu kentin ölüm fermanını imzalamaktır. 5 yıldır müsaade etmedik, çoktan orayı çöplüğe dönüştürümlerdi. 2019 onun için tarihtir. 2019 İstanbul’un muhafızlığının başladığı tarihtir. İstanbul’un benim gibi milyonlarca muhafızı olduğunu düşünüyorum. Sanmıyorum ki Sadece 18 yaş üstü oy kullananlar. İstanbul’un muhafızı 3 yaşındaki çocuklar. Zannetmesin anneler babalar amcalar halalar dedeler nineler kendileri için oy kullanacaklar. Daha yeni doğmuş bebekler için oy kullanacaklar hatta daha doğmamış bebekler için kullanacaklar.

Ekrem İmamoğlu: Bir tek Hasan başkan beni geçer diye endişe ediyorum…

AYNI GEZİ PARKI GİBİ

Sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin her yerinde milyonlarca muhafız olduğunu biliyorum 1 Nisan sabahı öğrenecekler bu ihanet projelerine müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Elimizden hukuka kurallara dinlemez biçimde almak için verdikleri çabanın karşılılığında her şeye rağmen hukukun geçmişte milyonarca insanın büyük çaba göstererek korumaya çalıştığı tekrar İBB’ye iade edildiği gibi.

Kaynak: HABER MERKEZİ