İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul hamlesi… Görevden aldı!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2019 Perşembe 12:45 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2019 Perşembe 1:50 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmeyen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’i görevden aldı.

‘Kanal İstanbul’ projesi ilgili siyasi tartışmalar sürerken, konunun yansımaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bürokrasisini de etkiledi. Edinilen bilgiye göre, ‘Kanal İstanbul’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporuna önceki yönetim zamanında olumlu görüş bildiren Prof. Dr. Fuat Alarçin’in, yeni yönetim zamanında görüşünü değiştirmesi istendi.

Yeni yönetimin hazırladığı rapora imza atmayan Prof. Dr. Alarçin’e, “Sizinle çalışamayacağız” dendi. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Alarçin, yıl sonuna kadar izne ayrıldı.

İDDİALARI DOĞRULADI

‘Kanal İstanbul’ projesi nedeniyle görevden alındığı öne sürülen Prof. Dr. Alarçin, iddiaları doğrularken, daha fazla açıklama yapabilmek için üniversitesinden izin alması gerektiğini söyledi.

2.5 AY SONRA GÖREVDEN ALDI

İBB’nin yeni yönetiminin, eylül ayında görev süresi dolan Prof. Dr. Alarçin’in, görev süresinin bir yıl uzatılması için Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yazı yazdığı da belirtildi. Ancak İBB, görev süresinin bir yıl uzatılmasını istediği Prof. Dr. Alarçin’i, ‘Kanal İstanbul’ konusundaki görüşünü değiştirmediği için 2.5 ay sonra görevden aldı.

AYŞEN ERDİNÇLER’İ ATADI

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na Prof. Dr. Fuat Alarçin’in yerine, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler’i atadı.

GÖREVDEN ALMANIN KANAL İSTANBUL PROJESİ İLE İLGİSİ YOK

Konu ile ilgili BirGün’e konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, Alarçin’in görevden alınmasının ‘Kanal İstanbul Projesi’ ile ilgisi olmadığını belirtti. Ongun açıklamasında “Kendisi görevden alındı yerine yeni daire başkanı atandı. Biz bir sürü daire başkanını değiştirdik yeni insanlar geldi. Sıradaki de oydu. Bunun Kanal İstanbul raporu ile hiçbir ilgisi yoktur. Zaten kendisi de bir ay öncesinden görevden alınacağını biliyordu. Kanal İstanbul meseleleri gündeme gelmeden bilgisi dahildeydi” ifadelerini kullandı.