İmamoğlu’ndan ‘İYİ Parti’ yorumu: Keşke daha bütünlükçü olsalar…

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 12:42 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 4:51 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti ile ilgili soruya “Bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım ne de müdahil olurum” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir’de hizmet vermeye başlayacak olan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den bilgi aldı. Ziyaretinin ardından İBB Başkanı İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu İYİ Parti’deki istifalara ilişkin “Keşke olmasa” derken, “İYİ Parti demokrasi için özel bir parti. Keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapısı olsa” ifadesini kullandı.

‘SİYASİ PARTİLERİN İBB ADAYLARINA SAYGI DUYUYORUM’

İmamoğlu şu açıklamaları yaptı:

“Hep söylüyorum, siyasi partilerin İBB adayına saygı duyuyorum. Ama ben şahsen İstanbulluların ihtiyaçları odaklı bir kampanya yürüteceğimizi dile getirdim. Bunu yapmıştık, bu seçimde daha da başarılısını yaratacağım. Sokak sokak, mahalle mahalle ilçe ilçe…

İYİ Parti’de tartışma büyüyor! GİK üyesi istifa edenleri hedef aldı: Mevzu makamsa hepiniz ölün

‘İYİ PARTİ’DE İSTİFALAR KEŞKE OLMASA…’

(İYİ Parti’deki istifalar hakkında) Yani hayırlısı… Yorum yapabileceğim bir saha asla değil. Bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım ne de müdahil olurum. Orada bir anlaşmazlık varsa üzüntü duyarım. Keşke olmasa… İYİ Parti demokrasi için özel bir parti. Keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapısı olsalar. Umarım kendi içlerinde sulh içerisinde bir süreci yaşar ve yaşatırlar. Meclisimizde bulunan arkadaşların partilerinden istifa etmesi kendi kişisel kararlarıdır.”

‘EŞ BAŞKAN’ YANITI: BENİM KULAĞIM KÖTÜ SÖZLER HİÇ DUYMAZ

İmamoğlu, bir gazetecinin “İYİ Parti’den hakkınızdaki ‘eş başkan’ yakıştırması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da “Benim kulağım kötü sözler hiç duymaz” diye yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak “CHP’nin eş genel başkanı operasyon çekiyor. Seni başkan seçtirmeyeceğiz” demişti.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu çıktı

Kaynak: TELE1