İmamoğlu’ndan Destici’ye özür çağrısı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2023 Cuma 3:29 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 4:33 pm

Ekrem İmamoğlu, Erkan Baş’ı kökeni üzerinden hedef alan Mustafa Destici‘ye ‘Özür dile’ çağrısı yaptı. İBB Başkanı Üsküdar’daki kaçak kafelere polis korumasına da tepki gösterdi.

KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı kökeni üzerinden hedef alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye tepki gösterdi. İmamoğlu “Bu aklı kınıyorum. Sadece Boşnak kardeşlerimizden tüm milletimizden özür dilemeli” dedi.

Mahkeme kararına rağmen günlerdir yıkılamayan Üsküdar’daki kaçak kafe üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da yüklenen İmamoğlu “Sizin çevre duyarlılığınız da şehirciliğiniz de batsın. Sizin çevreciliğiniz de şehirciliğiniz de bir kafeyi koruma işi. Kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici Erkan Baş üzerinden Yugoslav göçmenlerini hedef aldı yanıt gecikmedi

‘ÇEVRECİLİĞİNİZ DE ŞEHİRCİLİĞİNİZ DE BATSIN’

İmamoğlu şöyle konuştu: “Bu tarihi caminin etrafını, benzetmek gibi olmasın; ‘Bir ur gibi saran o çirkin ve baraka gibi kafeleri yıkacağız’ dedim. O günden sonra hukuki işlmeleri başlattık. Yıkım için tebligat yolluyoruz; pat, yürütmeyi durdurma. Bu defa yıkıma gittiğimizde ne oldu biliyor musunuz? Kafeyi kim koruyor biliyor musunuz? Polis koruyor. Polisimizi bu görüntüye mahkûm eden, bakın kim yetkiliyse; emniyet müdüründen valisine bakanına kadar hepinizi kınıyorum. Ayıptır. Devletin bir zabıtasına karşı bir kafeteryayı koruyacak kadar akıl gitmiş. Bir bakıyoruz, AK Parti’nin aday adayı sahibi… Ya bu kadar kötülük olmaz. Bu Şehircilik Bakanı alelacele iki ay önce bir de imar vermiş. Bunların basının o uydurma işlerine benim paylaşımlarına bakın. Sizin çevre duyarlılığınız da şehirciliğiniz de batsın. Sizin çevreciliğiniz de şehirciliğiniz de bir kafeyi koruma işi. Bu kadar basit.

Kaçak binalara yüzlerce polis koruması

‘SİYASİ YARIŞ DÖNEMİ DEĞİL’

İşte biz bütün bu haksızlıkları bertaraf etmek için geliyoruz. Bütün çeşitliliğimizle geliyoruz. Sadece Sayın 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu değil Altılı Masa’nın zenginliğiyle beraber hep birlikte mücadele değiliz. Bu dönem bir siyasi yarış dönemi değil. Bu dönem ülkeyi yeniden restorasyon dönemi. Böyle bir seferberliğe hazır mısınız?

DESTİCİ’YE TEPKİ: BU AKLI YİNE EVİNE YOLLAMAYA HAZIR MIYIZ?

Bizim derdimizi milletimizi bölüştüren, ayrıştıran bu siyasal sürece bir ders vermek. Benim Boşnak kardeşlerime laf eden aklı da buradan kınıyorum. Sadece Boşnak kardeşlerimizden tüm milletimizden özür dilemeli. Bu aklı aynı 31 Mart’ta 23 Haziran’daki evine yollamaya hazır mıyız? Herkese ikna edeceğiz. Bizim bir vatandaşımıza bile hakaret ederek siyaset yapılamaz.”

ERDOĞAN’A GÖNDERME: TEMELİMİZ DE BETON DA GERÇEK

İktidara eleştirilerde bulunan İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulundu: “Ranta dayalı yönetim anlayışı, depremin hazırlık konusundaki en büyük engel olduğunu bilmek lazım. Ne yazık ki 20 yıllık sürede bu hükümet bunu kanıtladı. Öncelikleri rant oldu. Temelimiz gerçek, beton da gerçek… Demirler burada sapasağlam duracak. Sizi aldatacak aklın içinde bulunduğu mekanizmaya asla güvenmeyin. Ya kerhendi, şöyleydi, böyleydi… Küçük detaylarda saklıdır insanların kişiliği, metodu, yöntemi… Biz işimizi ciddiye alıyoruz.”

Destici’nin ırkçı sözlerine Boşnaklardan yanıt! “Derhal istifa etmeli”

NE OLMUŞTU?

Destici, Erkan Baş’a “Tito artığı” diyen Destici “Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde. Yetiştirilip Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın Jusoviç, burada Baş’ı kullanıyorsun. Sen şimdi Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Gerçeğin toplumda gizlenmesini doğru bulmuyorum. Gizliyor Türk milletinden…” demişti.

Destici’nin ırkçı sözlerine Baş Twitter hesabından yanıt vermiş ve şöyle yazmıştı: “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz! ‘Gizleniyor’ dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım Yaşamak İçin Sosyalizm kitabındaki satırları okuyabilirsiniz. Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekarlıktır. Bu da basit bir örneğidir.”