İmamoğlu: Vatandaşın bize olan inancı karşılığını gösterdi!

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 7:55 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 9:14 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk sonuçların ardından ilk açıklama için kamera karşısına geçti. İmamoğlu, “Vatandaşımızın teveccühü bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda” dedi.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk sonuçların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamera karşısına çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 40’a yakın veriye sahip olduklarını söyleyerek, “Verilerimiz doğrultusunda vatandaşımızın tercihi karşılığını göstermiş durumda” dedi.

Sandıklardan gelen ilk bilgilerde iki büyük ilde farklı sonuç…

İmamoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bu aşamada siz kıymetli vatandaşlarımızı sandık başında görev yapan vatandaşlarımızı bilgilendirme ihtiyacı hissettik. Yüzde 40’a giden oranda veriye sahibiz. Verilerimiz doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda. Güçlü bir ekibimiz var. Ciddi bir veri akışımız var. Görmüş olduğumuz fotoğraf bizi memnun etmekte. Ancak hiç bir seçim bitmeden sonuçlanmaz. Öncelikli olarak İBB oyları tasnif ediliyor. Bu noktada İBB Başkanlığı oylarını görebiliyoruz. Bizim için çok önemli 2 doküman daha var biri İlçe belediye başkanlığı, diğeri de İlçe meclis üyeliği verisi. Bütüncül sonucu oluşturmakta. Tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sürece göre yine huzurunuza geleceğim. Dediğim gibi gözümüz kulağımız 33 binin üzerindeki sandıktaki yol arkadaşlarımızda. Hassasiyetle görevlerini toparlayama bilmeleri. Hızlı geri dönüşlerini istiyoruz. Şehrimize milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Kaynak: TELE1