İmamoğlu’ndan Fatih Sultan Mehmet portresi müjdesi: İstanbul heyecanlı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2020 Pazar 1:58 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2020 Pazar 1:58 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İngiltere’de bir müzayedede yaklaşık 6,5 milyon liraya satın aldığı Fatih Sultan Mehmet portresi İstanbul’a getiriliyor. İmamoğlu “Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Polat ve beraberindeki heyet, İBB tarafından satın alınan tarihi tabloyu teslim almak üzere İngiltere’deler. İstanbul heyecanlı” ifadesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haziran ayında İngiltere’nin National Gallery’de sergilediği Fatih Sultan Mehmet portresini katıldığı müzayedede satın almıştı.

Özel koleksiyondaki Fatih portresini İBB satın aldı

İstanbul’da sergilenecek eseri getirmek üzere İBB Kültür Daire Başkanı Mahir Polat’ın ve bir heyetin yola çıktığı dün duyurulmuştu.

İMAMOĞLU PAYLAŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşların ve tarihçilerin tablo hakkındaki fikirlerine yer verilen bir video ile birlikte bugün şu mesajı paylaştı:

* Fatih Sultan Mehmet Han tablosu İstanbul’a geliyor.

* Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Polat ve beraberindeki heyet, İBB tarafından satın alınan tarihi tabloyu teslim almak üzere İngiltere’deler.

* İstanbul heyecanlı.

“İSTANBUL RÖNESANSI”

Heyetin başını çeken Polat’ın dünkü mesajı ise şöyleydi:

* Eve dönüş hikayesi başlasın. 540 yaşında bir rönesans hakikati başladığı yere, yuvasına dönüyor.

* Fatih Sultan Mehmet portresini yüzyıllar süren gizem dolu yolculuğu sonrasında evine, İstanbul’a getirmek için birazdan İBB’yi temsilen Londra’ya uçuyoruz. #İstanbulRönesansı