İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Benim cümlelerimle propaganda yapacak ama tutmaz

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 2:21 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 2:21 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Büyükşehir Belediyesinin engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar” sözlerine “Cumhurbaşkanımız muhtemelen benim bütün cümlelerimi kopyalayarak aynı cümlelerle propaganda yapacak ama tutmaz” diyerek yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy Lojistik Merkezi açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu gazetecilerin soruları üzerine, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’a yanıt verdi.

MURAT KURUM’A ‘METRO’ YANITI: GELSİN BERABER ADIMLAYALIM

İBB Başkanı, gazetecilerin “Rakibinizin 8 kilometre metro yaptığınız iddiası ve İSKİ’nin faturaları ödeyemediği iddiasına ne diyeceksiniz?” sorusuna, “Ne söylememi bekliyorsunuz, sadece şimdi açacağımız metrolar 20 küsür kilometre. İsterse gelsin beraber adımlayalım bakalım adımlayabilecek mi? 8 kilometreyi 8 adımla mı gösterdi? İzleyemedim, izleyemiyorum. Çünkü üzülüyorum adına. Sadece bir hafta 10 güne iki metro açılışımız daha var; Ataköy-İkitelli, Çekmeköy- Sancaktepe- Samandıra, bekliyorum kendisini” yanıtını verdi.

PROJELERİNİN ENGELLENDİĞİNİ SÖYLEYEN ERDOĞAN’A YANIT

İmamoğlu, ”Cumhurbaşkanı Muğla’da, ‘Projelerimizi engellemek için her türlü girişimi yaptılar’ dedi. Böyle bir şey mümkün mü?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Mümkün olabilir mi? Şuradaki lojistik alanı bile taşıyacağız, dünya güzeli bir yer yaptık burada. Konforlu, şık, işçi sağlığı, araç güvenliği, TEM Otoyolu’na birkaç dakika mesafede, 65 bin metrekare yeşil alan yaptık. Burası biteli 3-4 ay oldu. Bugün yarın dediler, sabırla bekledik. Bugün burada bakanlık adına söylediğim cümleler sabır taşının çatladığı an cümleleri. Birkaç tüccar gelip yerleşti. Onlar çözemeyecek ama bizim itibarlı esnafımız yavaş yavaş buraya gelip vatandaş kendi çözecek. Kamuyla mücadele etmeye kalkmasın, arkamızda hukuk var. Muhtemelen benim bütün cümlelerimi kopyalarak aynı cümlelerle propaganda yapacak ama tutmaz.”

İmamoğlu israfla ilgili sorulara ise, “İsrafı bitirdik. Yarı bütçeyle iki katı iş yapıyoruz” yanıtını verdi.

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a: İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen aday…

Kaynak: TELE1