İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘metal yorgunu’ göndermesi: Bizimle mücadele değil bizi izlemekten bile yorulurlar bitap düşerler

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 8:21 pm - Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar 8:56 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Metal yorgunu mu, mental yorgunu mu diyeyim ne diyeyim. Bizimle mücadele değil bizi izlemekten bile yorulurlar bitap düşerler onu söyleyeyim.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere geri sayım başlarken adayların çalışmaları hız kazandı. İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, Çubuklu Silolar ve Beykoz Onçeşmeler Meydan Düzenlemesi Açılış Töreni’ne katıldı.

İmamoğlu’nun konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada “Gençlik seninle” sloganları atıldı. İmamoğlu “Kesinlikle gençlik benimle biliyorum” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

“Silolar artık büyük bir emekle, mühendislikle, tasarımla dijital sanat müzesi, doğa ve bilim müzesi restoran ve çocuk oyunlarını barındıran muhteşem bir yaşam alanı oldu. Hayırlı olsun hepimize.

Beykoz’a da metro çalışıyoruz merak etmeyin. Buraya da raylı sistemler çalışıyoruz.

‘METAL  YORGUNU’ GÖNDERMESİ

Ya açılış ya temel atma derken bizim şu bir günlük performansımızla bile ben onlara ne diyeyim metal yorgunu mu mental yorgunu mu diyeyim ne diyeyim. Bizimle mücadele değil bizi izlemekten bile yorulurlar bitap düşerler onu söyleyeyim. Neyse kıskananlar çatlamasın ama bizi izlemeye devam etsinler.

Daha açılışını yapmadığımız birkaç medyan daha var. Onun için tarihi rekor kırıyoruz. En fazla düzenlemenin yapıldığı bir dönem oldu. En çok metronun yapıldığı dönem oldu. En fazla yeşil alanın açıldığı dönem oldu. En çok restorasyonun yapıldığı dönem oldu.

Erdoğan ‘metal yorgunluğu var’ diyerek istifa ettirdiği Kadir Topbaş’ı övdü

KURUM’A KENT LOKANTASI YANITI

Dün ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın tensipleriyle Mart’a kadar İstanbul’a geçici tayini yapılmış olan dersini çalışmayan ve ne yazık ki İstanbul’a gelmiş bir ithal aday pozisyonundaki arkadaşımız Kent Lokantalarını küçümsedi. 26 milyon litre süt dağıttık. Tam 250 binin üzerinde çocuğa süt dağıttık süt. Bakın bir rakam daha vereyim. Sadece 11 Kent Lokantası’nda 2 milyon 700 bin kişi yemek yedi yemek. Niçin? 4 kap yemek 40 lira onun için. Emekli, emekçi, işçi, öğrenci gidip orada soğukta bir saat kuyruk bekliyor. Niye? İnsanları yoksullaşırdınız. Emeklileri bir öğün yemek yiyemez hale getirdiniz. Emeklileri bir öğün yemek yiyemez hale getirdiniz. Bir de hizmeti küçümsüyorsunuz. Olmaz. Bu ekonomiyi bu ülkeyi nasıl bu hale getirdik diye utanmak size düşer milletimize Kent Lokantası açmak bize düşer.

Artık bu şehrin o günlere dönmeye tahammülü yok. Onun için İstanbullu kararını vermiştir. ‘Tam Yol İleri’ diyor artık asla geri de dönmez kardeşim.”

İmamoğlu: Tek başıma hükmederim anlayışı tarihe gömülecek

Kaynak: TELE1