İmamoğlu’ndan Erdoğan’a kurdele göndermesi

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 3:38 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 9:32 am

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu yüzme havuzu açılışında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2006’da hizmete açılan, süreç içinde kullanım ömrünü tamamlayan Beyoğlu’ndaki yüzme havuzunu yeniden hizmete açtı. Uzun uğraşlar sonucunda Beyoğlu Örnektepe’deki binayı, İBB’ye ait öğrenci yurduna dönüştürdüklerini belirten İmamoğlu’nun kurdele kesimi sırasında çocuklara “Siz keseceksiniz” diyerek Erdoğan’a gönderme yaptı.

Ekrem İmamoğlu, yenilenen Kasımpaşa Bedrettin Mahallesi’ndeki yüzme havuzunu yeniden hizmete açtı. İBB tarafından 2006’da açılan tesisin süreç içerisinde kullanım ömrünü tamamladığını aktaran İmamoğlu, yüzme havuzunda, 2020’nin Eylül ayında geniş çaplı bir bakım-onarım çalışması başlattıkları bilgisini paylaştı. İmamoğlu, günün ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilen yenileme çalışmaları sonunda tesisin kazandığı özellikleri şöyle sıraladı:

5 kulvarlı havuzunu, 2 soyunma odasını, personel odalarını, rezervasyon bölümümü, duş ve WC alanlarını, seyir terası ve kafeteryayı, tüm mekanik sistemlerle elektrik ve elektronik alt yapıyı, iç ve dış cepheyi yeniledik. Sağlık odası, mescit, idari alanlar ve otopark dahil tüm tesis adeta yeniden yapıldı. Engelli bireylerin tesise giriş ve çıkışının daha kolay olması için bir rampa da eklendi. 16 Temmuz’da tamamlanan bakım ve onarım işlemlerinden sonra havuzun tüm elektrik, elektronik, teknik ve mekanik testleri yapıldı. 2 Eylül’den itibaren kayıtlarımız başladı. 6 Eylül’den itibaren vatandaşlarımız burada yeniden yüzmeye başladı. Aylık 3 bin üye, 20 bin seans kullanım kapasitesiyle haftanın 7 günü hizmet verecek tesisimiz 4 yaş ve üzeri tüm yurttaşlarımıza açık olacak. Havuzumuzdan ayrıca her ay 700 engelli birey faydalanabilecek.”

İmamoğlu, yeniden hizmete giren havuzun açılışı için hazırlanan kurdeleyi; sporcu gençler, CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile Genel Sekreter Yardımcıları Şengül Altan Arslan ve Murat Yazıcı’yla birlikte kesti. A’dan Z’ye yenilenen tesisi gezen İmamoğlu, engelli sporcular için düzenlenen sembolik yarışın startını verdi. İmamoğlu, yarış sonunda sporculara içinde yüzme ekipmanlarının olduğu çantalarını hediye etti.

İmamoğlu’nun çocuklarla kurdele kesimi sırasındaki “Aldınız mı makaslarınızı? Yok tamam sadece siz keseceksiniz. 10 numara harika, güzel en doğrusu böyle değil mi vekilim?” sözleri dikkat çekti.

ERDOĞAN’A GÖNDERME

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de tünel açılışı yaptığı sırada bir çocuğun kafasına vurmuş başka bir çocuğu da saçları sebebiyle eleştirmişti. Erdoğan hemen önünde bulunan ve kurdeleyi erken kesen çocuğun kafasına vurduğu görüntüler büyük eleştiri toplamıştı.

Erdoğan kurdele kesiminde çocuğu, kafasına vurarak uyardı