İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘İstanbul’u çöplüğe çevirdiler’ yanıtı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 4:19 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 4:20 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İstanbul’u çöplüğe çevirdiler’ sözlerine yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef alarak söylediği, “Düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i bugün ne hale getirdiler. Toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüslerle gündem oluyor” sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi.

Erdoğan İmamoğlu yönetimini hedef gösterdi: Adeta bir rezillik

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Erdoğan’a yanıt veren İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

Haliç’te yunuslar yüzüyor, çocuklar ücretsiz süt içip kreşe başlıyor. Öğrenciler burs alıyor, durmuş metrolar harekete geçiyor. İstihdam ofisleri iş buluyor, yeşil alanlar halka açılıyor. Ama bu hayat pahalılığında milletin parası nedense Kanal İstanbul’a harcanmak isteniyor.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bugün Belediye Başkanları Toplantısında İmamoğlu’nu hedef göstererek “Düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi? Onu o hale getiren bizdik, ama şimdi bakın ne hale geldi. Çöp dağlarıyla İstanbul’u devraldık, şimdi İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik. Toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüslerle gündem oluyor. Birçok şehirlerimizde sunulan hizmetlerin hem kalitesinde, hem sayısında ciddi düşüşler var.” ifadelerini kullanmıştı.