İmamoğlu’ndan Erdoğan’a dört sayfalık mektup

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 2:19 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 2:49 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. İmamoğlu, Erdoğan’a 4 sayfalık bir Kanal İstanbul mektubu verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ankara’da ATO Congresium’da düzenlediği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” toplantısının açılışına Erdoğan da katıldı.  Erdoğan’ı salonun bulunduğu binanın girişinde belediye başkanları karşıladı. Belediye başkanlarının arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a bir zarf uzattı. Kanal İstanbul’la ilgili olarak Erdoğan’a bir mektup verdiğini açıklayan İmamoğlu,”Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kanal İstanbul ile ilgili 4 sayfalık mektup verdim, okudu. Çünkü yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum” dedi.

Erdoğan ise söz konusu toplantıda, “Amacı eser ortaya koymak olan her belediye başkanımızın yanında yer almak bizim de boynumuzun borcudur. Akıllı şehirler vicdanlı, becerikli ve çalışkan belediye başkanlarıyla kurulur. Eser üretmek yerine yapılan işlerin önüne engel çıkarmaya çalışanların gayretlerini boşa çıkarmak da aynı şekilde görevimizdir. Takdir her zamanki gibi en büyük hakem olan milletimizindir” ifadelerini kullandı.

İBB’den Hazine ve Maliye Bakanlığı’na jet yanıt