İmamoğlu’ndan Erdoğan paylaşımına kendisini etiketleyen İsrailli bakana yanıt

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 9:35 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2024 Cuma 10:28 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini etiketleyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Türkiye’yi diktatörlüğe götürüyor” yazan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz‘a yanıt verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Katz, paylaşımının sonuna İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketledi.

Katz’ın Erdoğan’ı etiketleyerek başladığı paylaşımda, “tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas’ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye’yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye’de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram’ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye’nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.

“ATATÜRK’ÜN MİRASINI ORTADAN KALDIRIYOR”

Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim” ifadeleri yer aldı.

İMAMOĞLU: AYNEN İADE EDİYORUM

Katz’ın kendisini etiketlediği paylaşıma İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sessiz kalmadı. Paylaşıma tepki gösteren İmamoğlu şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum.

Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz.

Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”

SİYASİLERDEN ART ARDA TEPKİLER

Katz’ın paylaşımına siyasilerden ise art arda tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından “Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, “İsrailli Bakan’ın hadsizlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Buraya bak, katil ruh hastası. Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak” derken AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise şu ifadeleri kullandı:

İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile değildir. Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır.”

Sancaktepe Belediye Başkanı’ndan Cumhurbaşkanlığı forsuyla İmamoğlu paylaşımı

Kaynak: TELE1