İmamoğlu’ndan bakanlara: Fark yiyince arkalarına bakmadan Ankara’ya dönecekler

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 9:49 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 10:24 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Sultanbeyli’de yurttaşlara seslendi. İmamoğlu yaptığı konuşmada, rakibi AKP’nin adayı Murat Kurum için seferber olan bakanları eleştirerek, “Arkalarına bakmadan koşa koşa Ankara’ya gidecekler” dedi.

Yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu iftar sonrası Sultanbeyli’de yurttaşlarla buluştu. Sultanbeyli’de 1 yıl sonra metro açılışını yapacağını söyleyen İmamoğlu, “Tam bir sene sonra yine bir bahar günü Metro Sultanbeyli’de” dedi.

İmamoğlu, rakibi ve AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’a destek olmak için İstanbul’a akın eden bakanları eleştirerek, “Fark atacağız. Fark atınca arkalarına bakmadan Ankara’ya dönecekler” ifadelerini kullandı.

Görme engelli Aşık Ali Sezer’den Ekrem İmamoğlu için türkü

İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Birileri zannediyor ki şu buluşma oy için oluyor. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Milletin gönlüne gireyim. Oy teferruat. Biz gönülden gönüle konuşalım. Vatandaşımızın dertleriyle dertlenelim. Ben bu şehrin çocuklarına borcum var. Önümüzdeki 5 yıl çok çalışarak borçlarımı ödemeye devam etmek istiyorum. Benim bu şehrin pırlanta gibi gençlerine borcum var. Önümüzdeki 5 yıl onu ödemeye devam etmek istiyorum.

Bu şehrin Sultanbeyli’nin annelerine çok güzel bir yaşam. Onun için 5 yıl daha Sultanbeyli’nin anneleri için çalışmak istiyorum. Ben bu şehrin insanlarının bir aile olduğunu bilerek. Bu güzel memleketin demokrasisinin insanlarını eşit ve hür yaptığı için Sultanbeyli’nin İstanbul’un insanlarını barıştırmaya devam etmek için 5 yıl daha istiyorum. Ben bu gençlerin Ekrem abisi olmak istiyorum. bu şehirde yaşayan herkesin ailesinin bir evladı olmak istiyorum.

Bu kardeşiniz gece gündüz çalıştı. Gece gündüz çalışmaya devam edecek. Bu şehirde düşündüğümüz tek şey bu şehrin insanları, doğası, ihtiyaçları. Çocukların, zorda olanın, emeklilerin yanında olmak…”

“İNSANLARIMIZI YOKSULLAŞTIRDILAR”

Dayanışmayı daha da yukarı taşıyacağız. İnsanlarımızı yoksullaştırdılar. Bu kardeşiniz vatandaşlarımızın ihtiyacını gördüğü için sosyal yardımı 6 kat artırdı. 100 bin üniversite öğrencisine burs verdik. Daha da artıracağız. Sadece Sultanbeyli de 8 bin 600 üniversite öğrencisine burs verdik daha fazla vereceğiz.  2 kreş açtık daha da açacağız. Gençlerin umutlarının artmasına da biz destek olacağız. Sadece Esenyurt’ta 20 bine yakın annede anne kart var. Daha fazla vereceğiz. Bu zor günleri birlikte atlatacağız. Memleketin bu ekonomik afetten kurtulmasını istiyoruz.

“ARKALARINA BAKMADAN ANKARAYA GİDECEKLER”

“İşini terk edip Ekrem’e misafir olamaya gelenler var. Pazar günü onlara gidin Ankara’ya enflasyon sorununu çözün. Atanamayan öğrenmen sorununu çözün diyerek rekor bir fark atacaksınız.

Onlar arkasına bakmadan koşa koşa Ankara’ya gidecek. Bu millet ona oy verdi diyecek ki ‘ben seni hükümet yaptım mülakatı kaldıracağım dedin kaldırmadın, enflasyonu düşüreceğim dedin düşürmedin.’ Ankara’ya dönecekler çünkü fark yediler ya öbür seçimi kaybetmemek için gidecekler. Yapabilirler mi? Bilmiyorum. Fark yiyince bizi engellemek için imza atmıyorlar ya hemen yapacaklar. Göreceksiniz. 31 Mart milletin en güçlü olduğu gün. Sandık sizin iradeniz. Millet ne derse o olur. Onlar zannediyor ki ‘Bir kişi ne derse o olur’ Bu  ülkede 100 senedir millet ne derse o oluyor.”

“BEN KOLLARI SULTANBEYLİ’DE SIVADIM”

“Zannediyorsunuz ki ben kollarımı Beylikdüzü’nde sıvadım… Hayır. İftarı açarken seçimi iptal ettiler ya. Buradaydım Sultanbeyli’de… Ben kolları burada Sultanbeyli’de sıvadım.”

Size bir müjde vereyim mi? Ben bugün yerin altında Göztepe’de Ataşehir – Ümraniye metro hattında orucumu açtım. Tam bir sene sonra yine bir bahar günü Metro Sultanbeyli’de. Seneye bugünlerde bu meydanda metroyu açmaya hazır mıyız? Bu metro buradan Kurtköy’e gidecek. 2 günümüz kaldı. 2 Gün boyunca oy istemeye her komşunun kapısını çalmaya insanlara güler yüzele Ekrem İmamoğlu dedi ki, ‘Millet ne derse onu yaparım’ “

Kaynak: TELE1