İmamoğlu’ndan Ayasofya açıklaması

Yayın tarihi: 11 Haziran 2020 Perşembe 6:59 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 6:59 pm

Ayasofya tartışmalarına ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum” dedi. İmamoğlu, konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan’da yapılan uluslararası Delphi Ekonomi Forumu’na telekonferasla katıldı. İmamoğlu’na katıldığı panelde, gazeteci Alexis Papachelas tarafından “Ayasofyanın ibadete açılması ile ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusu yöneltildi.

“İÇ SİYASAET MALZEMESİ OLARAK KULLANILMAMALI”

İmamoğlu soruya, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor. Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğu altında bulunmuyor.” ifadeleriyle cevap verdi.

Aynı panelde bulunan Atina Belediye Başkanı Bakoyannis ise İmamoğlu’nun sözleri üzerine Ayasofya’nın dünya kültür mirası olduğu söyleyerek, “Hristiyanların İstanbul’a gösterdiği özel sevginin bazen yok yere gerginliklere yol açtığı” görüşünü savundu.