İmamoğlu’ndan Atatürk’ün adını hutbede okutmayan Ali Erbaş’a: Resmen gasp etti

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 3:39 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 3:40 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos hutbesinde zaferin mimarı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını geçirmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’na tepki gösterdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ün adını geçirmedi. “Bizi biz yapan, bizi millet kılan ruh’ isimli 15 Temmuz’un dahi anıldığı hutbede 30 Ağustos zaferine değinilirken, zaferin mimarı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ise yer verilmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün adının hutbede olmamasına tepki gösterdi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Hutbede Atatürk’ün adı yok. On yıl bu insanlar savaştı. 1912-1922. Yüzyıllardır gerileyen ve toprakları işgal edilen bir millet ve devlet ilk defa ‘dur’ dedi. Dur diyen o komutan Mustafa Kemal Atatürk. Kim için? Bu millet için milletin yaşamı için, inancı için, camisi için, ezanı için. Diyanet İşleri Başkanı, bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Siyaset yapıyor, birilerine yaranıyor. Kime yarandığını da bilmiyorum. Allah onu ıslah etsin. Hutbede yok. Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez bir diyanet işleri başkanı. Resmen gasp etti, zapt etti. Bu milletin inancını da mahvetti.”

Diyanet yine şaşırtmadı! 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ün adı bile geçmedi

Kaynak: HABER MERKEZİ