İmamoğlu’ndan AKP’li üyelerin ‘Roma Hipodromu’ hakkındaki iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 4:01 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 4:01 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li meclis üyelerinin Roma Hipodromu’nun açığa çıkarılması halinde bazı tarihi yapıların yıkılacağı yönündeki iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, “Lütfen bir bilgi sahibi olsunlar, ondan sonra fikir yürütsünler” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Beyazıt Meydanı’nda, “Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada” sergisinin açılışını gerçekleştirdi. İstanbul ile ilgili bugüne kadar yapılan ve yapılacak projelerin yer aldığı serginin açılışında konuşan İmamoğlu, AKP’li meclis üyelerinin Roma Hipodromu ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, bir süredir kamuoyuna yansıyan ve İBB Meclisi’nde de AKP’li üyelerin dile getirdiği, Tarihi Yarımada’da bulunan Roma Hipodrumu’nun açığa çıkarılması halinde bazı tarihi yapıların yıkılacağı yolundaki iddialara ve tepkilere ilişkin şunları söyledi:

“BİLGİ SAHİBİ OLSUNLAR SONRA FİKİR YÜRÜTSÜNLER”

“Görüşenlerin, konuşanların muhtemelen bir bilgi eksikliği ya da bilgi sahibi olmadan ortaya bir fikir koyma anlayışını ortaya koymuştur. Kötü düşünmek istemiyorum. Umarım kötü niyetli değil de sadece o eksikliği ortaya koymuştur, diyelim. Yani lütfen bir bilgi sahibi olsunlar, ondan sonra fikir yürütsünler. Buraya davet ediyoruz. Zaten onun için burası açıldı. İstanbul’da ne varsa, yapılan ve yapılmak istenen, hepsini burada yarımadayla ilgili vatandaşa servis edeceğiz, sunacağız. Ve eminim ki görecekler ki, burası onlar için çok aydınlatıcı, çok sahiplendirici bir merkeze dönüşecek. Görüldüğü üzere burası sadece bir tarihi dokunun, tarihi mekânın izlenebildiği, hissedilebildiği bir alana dönüştü. Öbür türlü o gittiğimiz, sadece beton kaplı ya da sadece taş kaplı alanlardan, sadece geçip etrafa bakıyorsunuz. Ama şurada inanın, iğne atsanız yere düşmeyecek kadar turist, bir araya gelip, o sahayı deneyimlemek, o zemine basmak arzusunda olacaklardır.”

Ümraniye’de İBB işçilerine silahlı saldırı