İmamoğlu’ndan AKP’li Göksu’ya yanıt: Gülerek takip ediyorum

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 12:25 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 12:25 pm

TEİAŞ aracının kazası sonucu patlayan İSKİ borusu üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan AKP’li Tevfik Göksu’ya yanıt İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “Hemen ‘ben bunu nasıl paylaşırım’ diyen çocuk aklı diyorum. Vazgeçtim, demiyorum çünkü çocukların aklı büyüklerden daha yukarıda çocuklardan özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde İSKİ’ye ait su borusu patladı. Patlama sonrası yollar göle döndü. Konuya ilişkin yandaş basında haberler çıktı. İSKİ’nin ‘hatalı işlemleri’ nedeniyle borunun patladığı iddia edilen haberler sonrası, AKP’nin İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek paylaşımda bulundu. Göksu paylaşımında, “Tebrik ediyorum Sayın Başkan suda giden tramvay da yapmışsınız. Bu arada siz ‘gezmelerinize’ devam edin İstanbul’da her şey ‘yolunda’” ifadelerini kullandı.

“Gülerek takip ediyorum”

İmamoğlu ise İstanbul’a alınan yeni metrobüslerin tanıtım töreninde Göksu’ya yanıt verdi. Boru patlamasının sebebinin TEİAŞ aracının kazası olduğunu söyleyen İmamoğlu, Göksu’ya şu sözlerle tepki gösterdi:

Bir TEİAŞ aracının iş kazası yaparak patlattığı İSKİ borusu üzerinden yapılan propagandayla ‘İstanbul’u su götürüyor’ diyen bir ilçenin belediye başkanının aklı evvel açıklamalarını buradan gülerek takip ediyorum. Hemen ‘ben bunu nasıl paylaşırım’ diyen çocuk aklı diyorum. Vazgeçtim, demiyorum çünkü çocukların aklı büyüklerden daha yukarıda çocuklardan özür diliyorum.

Biz çok şey öğreniyoruz çocuklardan. Dönem dönem çocuklara bazı yönetimleri bıraksak herhalde yetişkinlerden daha iyi yönetirdi diyebilirim. Bu bakımdan, o tür açıklamaları yapan siyasileri de modası geçmiş siyasileri de gülerek takip etmeye devam edeceğim. Bundan sonra İstanbul’da kamuyu zarara uğratacak yatırımların devri bitmiştir. Çok yakında bütün Türkiye’de de bitecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

İmamoğlu’ndan Sinan Ateş paylaşımı! “Adalet yerini bulana dek peşini bırakmayacağız”