İmamoğlu’ndan 8 kilometreyi 8 adımla anlatan Kurum’a: Böylesi kötü espri duymadım

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 12:21 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 3:12 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 kilometreyi 8 adımda saymasıyla gündeme gelen AKP’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’a “Çıkıyor İstanbul’a yabancı, ithal, dersine hiç çalışmamış acemi aday sahnenin önünde 8 adım atarak… Ben böylesi bir kötü espri duymadım, böylesi bir yalan, iftirayı da duymadım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da Yaşam Merkezi açılışında konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ülkemizin, dünyanın bütün kadınlarının Emekçi Kadınlar Günü Kutlu olsun.

-Her projeyi vatandaşın maksimum fayda sağlayacağı şekilde planlıyoruz. Farkı projelerin, farklı ünitelerin birbirini destekleyerek ekstra güç ve enerji yaratmalarını destekliyoruz.

-Ülkemizdeki ekonomik krizden dolayı, hem yüksek enflasyon hem döviz artışı ve pandemi esnasında müteahhitlerin proje feshi yetkisi vardı devletin verdiği bu proje feshedildi. 2021 yılında arkadaşlarım tekrar ihale sürecini yenileyip yeni projesiyle hareket ettiğimiz ve yola çıktığımız bu proje tamamlandı.

-Daha önce cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tasviye edildikten sonra 2021’de hızla başladığımız bu alan son derece tempolu ve özenli bir çalışmayla bugün bütün hizmetleri size sunacak şekilde hazırlandı. Bu kardeşiniz gece gündüz, 5 yıldır İstanbul’un her yerinde bütün projelerimizde bu özeni, bu yüksek çalışma temposunu ortaya koydu. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyük başarı elde ettik. Bunu İstanbul’un her yerinde görebilirsiniz.

“BÖYLESİ BİR KÖTÜ ESPRİ, YALAN, İFTİRA DUYMADIM”

Bugün hayırlı bir gün, bugün cuma günü. Ramazan ayına girmek üzereyiz, paylaşma ayındayız. Birbirini hissetme ayındayız. Vicdanlarımızın en yüksek seviyede olması gerek aydayız. Allah herkesi yalandan ve iftiradan korusun. Çıkıyor insanlar diyor ki; proje yapmadı. Onu yapmadı, bunu yapmadı. Neymiş? Vallahi gülmek için anlatıyorum bunları. 2 tane metro açıyoruz bir hafta sonra, toplam 65 km metro yapıyoruz. Çıkıyor İstanbul’a yabancı, ithal, dersine hiç çalışmamış acemi aday sahnenin önünde 8 adım atarak… Ben böylesi bir kötü espri duymadım, böylesi bir yalan, iftirayı da duymadım.

İstanbul’un 39 ilçesine bu kardeşiniz eşit davrandı. Bakın bu şantiyeye birçok şantiyeye geldim. Gaziosmanpaşa Belediyesi ile her konuyu konuştum. Aynen Beşiktaş’ta olduğu gibi, aynen Esenler’de olduğu gibi. Ben kimseyi ayırt etmem onu söyleyeyim. Benim belediye başkanlığından anladığım şey bu şehirde bir kişiye dahi ben kızamam, küsemem. Onun için bu kardeşiniz, bu hemşehriniz İstanbul’un 39 ilçesi gibi Gaziosmanpaşa da bizim icraatçi, halkçı belediye dilimizden çok faydalandı.

“ATOM KARINCA GİBİ ÇALIŞTIK”

-5 yılda yattılar kalktılar Ekrem. Ekrem İmamoğlu’na iftira, Ekrem İmamoğlu’na soruşturma. Ekrem İmamoğlu’na dava, Ekrem İmamoğlu’na şu bu… Onca engellemelere rağmen, çok büyük bir ekonomik krize ve pandemiye rağmen bütün bunlara rağmen biz ne yaptık biliyor musunuz? Atom karınca gibi çalıştık bunları başardık. Bu yaptıklarımızın, israfı bitirmenin, hizmeti getirmenin sonuçlarıdır. İstanbul’u rantçı belediyecilikten kurtardık. İstanbul’a halkçı belediyeciliği getirdik. Particilik yapmadık, partizanlık yapmadık belediyecilik yaptık.

“HALKIN BÜTÇESİNE ASALAK GİBİ YAPIŞANLARI UZAK TUTACAĞIZ”

-Bu ülkenin başına gelen sıkıntılar particilikten, partizanlıktan, insanları ayırt etmekten olmuştur. Kimseyi şu partiye üye ol diye zorlamadık, zorlamayız. Yurttaşlarımız buna tanıktır. Bizden önce yapıldığı gibi, ‘oy verirsen hizmet verirsen’ anlayışına son verdik. İma bile etmedik. İnsan ayırt eden dili asla kabul etmeyiz. 16 milyon İstanbullu şunu biliyor; benim için bu şehirde bir tarafta 16 milyon insan var diğer tarafta bir avuç imtiyazlı insan var. Ben 16 milyon insanın emrinde, bir avuç insanın karşısındayım. Ayrımcılığa, kayırmacılığa karşıyım. Kurdukları israf düzenine karşıyım. Bu şehre verdikleri zararı iyileştireceğiz ve halkın bütçesine asalak gibi yapışanları o bütçeden uzak tutacağız.

Parsel parsel imar çıkaranlara, arazilere, yapılara, sahillere, yeşil alanlara çöreklenenlere, o projeleri çıkaranlara, imza atanlara İstanbul’da 16 milyon yetki vermez. Sizden yetki isteyen bu arkadaşlar bir kişinin karşısında boynunu eğerler, onun buyruğuna itaat ederler. Ben milletimin emrindeyim.

TUNÇ SOYER’İ SAHNEYE ÇIKARDI: KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

-Bugün bana sürpriz yaptı, değerli dostum İzmir’de çok değerli işlere imza atmış İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de burada. Tunç başkanımız benimle İstanbul’da biraz çalışacak. Tabi İzmir’de de işleri var dönecek orada da kazanmamız için çalışacak. Hep birlikte bütün büyükşehirler, her yerde iddiamızı ortaya koyacağız. Sonuçta memleketimiz kazanacak. Biz beş yıl boyunca Tunç Bey gibi 11 büyükşehir belediye başkanı arkadaşımızla kader birliği yaptık, omuz omuza olduk, güzel işler yaptık. Eksiklerimiz olabilir ama yan yana olmaya omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bizim birliğimizi, bizim dostluğumuzu, bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz, bozamayacak. Yolumuz bir bütündür.

Bana diyorlar ki, ‘sen CHP’nin adayısın, ittifakın yok’ doğru, ‘karşında 50 küsür aday var’ tamam o da doğru. Ama bilmiyorlar ki benim arkamda 16 milyon insan var.

Tüm siyasi partilerin oyuna talibim. Kalbim bana öyle bir ses veriyor ki; Allah’ım ben herkesin oyunu alırım, bana yardım et diyorum. Bu cuma günü dua tutar. Vallahi billahi içten söylüyorum, benim ikna edemeyeceğim… Ben hizmetleri yaparken, şu güzel gözlere bakarken o partili bu partili diye bakmıyorum. Benim ailemde her parti vardı, kimi ararsan… CHP’li var, Adalet Partili var, ANAP’lı oldu, MHP’li oldu… Kimseye düşmanlık yapmadı. Bunlar ‘bizden olanlar, bizden olmayanlar’ diyor. Biz ‘hepimiz birlikte’ diyoruz.

“ATATÜRK ÖYLE ULU, ÖYLE GÜZEL BİR İNSAN Kİ…”

Biz bir milletiz. Atatürk bizim kurucu liderimiz öyle ulu, öyle güzel insan ki… 1920’de Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmadan önce Meclis’i topladı. Kiminle topladı? Balkanlardan Orta Doğu’ya kadar, Kafkaslardan Ege’ye kadar… Milletin her parçasından doğup gelen Anadolu’da, Trakya’da Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milletin güzel evlatlarıyla, hepinizin dedesiyle ninesiyle, benim dedem ninemle kurdu. Sizi ayrıştıranlara ben ne diyorum biliyor musunuz? Hadi oradan, işine bak.

Bizi kimse bölemez. Bana oy vermemiş insanı oy verenleri aynı derecede seviyorum. Onu bu anlayamaz. Ama yakında geliyormuş meydan meydan anlatacağım ona.

Bekir Ağırdır rakam verdi! İşte İmamoğlu ve Kurum arasındaki fark

Kaynak: TELE1