İmamoğlu’ndan 19 Mayıs’ta adalet ve özgürlük vurgusu: Küçük Efe yine yalnız bırakmadı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2024 Pazar 12:15 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2024 Pazar 1:15 pm

Haber: Ceren Ural

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan’da sohbet ettiği küçük Efe ile görüntülendi. İmamoğlu 19 Mayıs konuşmasında adalet ve özgürlük vurgusu yaptı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İmamoğlu’nun yanında yer alarak uzun süre sohbet etmesiyle çok konuşulan Efe Ercan isimli çocuk, İmamoğlu’nun yine yanına giderek sohbet etti.

“ATATÜRK’E MİNNET BORCUMUZ VAR”

Çelenklerin bırakılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, 19 Mayıs’ın, kararlılığın ilk adımı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“O ilk adımla birlikte milletin uyanışı ve muazzam bir milli mücadele. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı; hürriyet, bağımsızlık mücadelesi ve sonucunda milletimizin 1920’de önce Meclis, 1923’te sonra Cumhuriyet’le buluşması… Atatürk’e ve o dönem mücadele veren silah arkadaşlarına, yol arkadaşlarına, milletimize; yani hepimizin aslında atasına, dedesine, ninesine büyük minnet borcumuz var. 21’inci yüzyılda Atatürk’ü anmak, 19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları da yüklüyor. Türkiye’mizin eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, tabii ki adalete, özgürlüğe, fikir özgürlüklerine, demokrasiye, bütün bu noktalarda en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul’umuzda, bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız.

“UMARIM O MÜCADELEYİ VERENLERE LAYIK OLURUZ”

Bu kararlılık, aslında günü geldiğinde hızla, zamanı çok geçirmeden, bu pırlanta gençlere, bu şehrin, bu ülkenin en güzel hâliyle yönetimini, bütün unsurlarını devretme sorumluluğu var hepimizde. Umarım Türkiye’mize, dünyanın bu bahsettiğim unsurlar üzerinden en müreffeh seviyeye ulaştığı günleri sağlarız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu ve ebedi liderimizi gerçekten anmış oluruz. Gerçekten o büyük mücadeleyi veren insanlara layık olmuş oluruz. Ben, bu duygularla Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. İstanbul’umuzun her noktasında bugün gün boyu, akşam, kutlamalar, bir arada olmalar, coşkular… Artık milli bayramlarımızda milletimiz, İstanbul’da ücretsiz ulaşıma da sahip, ki bu coşkuyu yaşayabilsin diye. Bu noktada bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar değerli olduğunu, coşkuyla, gençlerimizin bir arada olmasını sağlamanın ne kadar anlamlı olduğunu hep birlikte yaşayalım. Emeği geçen herkese, tüm kurum kuruluşlara İstanbul’umuz adına da yürekten teşekkür ediyoruz. Bayramımız kutlu olsun.”

EFE SORUSUNA YANIT

Efe Ercan isimli çocuk ile diyaloğu sorulan İmamoğlu, “Pırlanta gibi bir çocuğumuz. Çocuğumuzun bir tarafı Türk, bir tarafı Afrika kökenli, bizim evladımız. Büyükannesiyle geliyor. ‘Tutamadım evde’ diyor. Bayrama coşkuyla gelmek istedi diyor. Otizmli bir çocuğumuz ama zeki, duyguları yüksek, bayrama nasıl bir ciddiyetle geldiğini gördünüz ve ‘Bu akşam etkinlikler nerede’ diye herkese sordu, farklı farklı ilçeleri sordu. Onlara katılma coşkusu, insanın içi bir başka, yüreği bir başka, gözleri bir başka doluyor. Onun için o evladımıza ve bütün evlatlarımıza güzel bayramlar diliyorum.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Efe Ercan

Kurtuluşa giden yolun ilk adımı… Atatürk’ün izinde nice 19 Mayıs’lara!

Kaynak: HABER MERKEZİ