İmamoğlu’na yönelik ‘Kuran-ı Kerim’ provokasyonuna soruşturma!

Yayın tarihi: 16 Mart 2024 Cumartesi 8:36 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 6:18 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’a elinde tuttuğu Kuran-ı Kerim ile provokasyon yapan kadın hakkında valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala yurttaşlarla buluşmaya devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Adayı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı’nın 1. Etap açılışında bir provokasyonla karşı karşıya kaldı.

Kalabalığın arasındaki  bir kadın elindeki Kuran-ı Kerim’i havaya kaldırarak, İmamoğlu’na “Sen yalancısın” dedi.

İmamoğlu ise “Belli ki aldatılmış bir ablamız. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin” ifadelerini kullandı.

 

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Valiliği, İmamoğlu’na yönelik gerçekleştirilen provokasyonla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında B.K. adlı vatandaşın elindeki Kur’an-ı Kerim’i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde; B.K. adlı şahsın ‘tehdit, hakaret, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz, kişilerin huzur ve sükununu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali’ suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

 

Ekrem İmamoğlu’na ‘Kur’an-ı Kerim’ ile provokasyon: Ablamız aldanmış, onu da kurtaracağız

Ekrem İmamoğlu, İBB, CHP, Kuran, Kuran-ı Kerim, provokasyon

Kaynak: HABER MERKEZİ