İmamoğlu’na yakın isim ‘genel başkanlık’ sorusunu yanıtladı: CHP içinden bir grup…

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 7:44 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 7:44 am

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bir ismin, “İsmini vermeyeyim; CHP içinden bir grup ‘Sen genel başkan ol, genel başkan olursan Yargıtay onaylayamaz’ dediler. Güldük geçtik” dediğini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bir isim Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuştu. Erkin bugünkü yazısında bu konuşmaya yer verdi.

Erkin, görüştüğü kişiye Murat Sabuncu’nun “Bir süredir İmamoğlu yakın çalışma ekibi ile CHP genel başkanı olma, daha doğrusu adaylığını koyma konusunda adım atmayı tartışıyor” iddiasını sorduğunu ve İmamoğlu’nu yakından tanıyan ve seçim ofisinde de çalışmış bir ismin şu yanıtı verdiğini yazdı:

“Murat Sabuncu’nun yazısını okudum, doğru ya da yanlış bir bilgi göremedim. Siyasi yasak cezası istinafta onaylanacağı için Ekrem İmamoğlu CHP lideri olacak. Peki genel başkan olursa ceza neden gelmiyor? Ben bu mantığı anlamadım.”

Erkin, “Kimler CHP genel başkanı olmasını istiyor?” sorusuna ise şu yanıtı aldığını yazdı:

“Bu olayı istinaf üzerinden köpürttüler. İsmini vermeyeyim; CHP içinden bir grup ‘Sen genel başkan ol, genel başkan olursan Yargıtay onaylayamaz’ dediler. Güldük geçtik. Mantığı olmayan bir durum. Belediye başkanı olunca ceza onanıyor ancak genel başkan olunca onanmıyor. O zaman bir örnek vereyim: Canan Kaftancıoğlu CHP il başkanıydı ve ceza çıktı.”

KILIÇDAROĞLU-İMAMOĞLU İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE Mİ?

Erkin yazısında aktardığına göre, “Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir işbirliği içinde mi?” sorusuna ise şu yanıtı aldı:

“Kemal Bey aday mı olacak? Tabii ki olmaz. Eşyanın tabiatına aykırı durumlar var. (İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’yla işbirliği yapacak) deniyor. Artık bir şeyler yazarken mantık aranmaz oldu. Kemal Bey’in ağırlığı var ama genel başkan olma şansı yok.”

İmamoğlu’ndan ‘Tüzük’ konuşması: Bu hazırlık iktidar hazırlığı

Kaynak: TELE1