İmamoğlu’na üç ilde yoğun ilgi, çoşkulu karşılama

Yayın tarihi: 9 Ekim 2021 Cumartesi 4:49 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 5:10 pm

Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt’u ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 ilde yoğun ilgiyle karşılandı. İmamoğlu, Erzurum’u da ziyaret edip İstanbul geri dönecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 ile ziyaretlerde bulundu. İlk durağı ‘AKP’nin kalesi’ olarak anılan Trabzon olan İmamoğlu, havalimanında çoşkuyla karşılandı.

Daha sonra Gümüşhane’ye geçen İmamoğlu burada geçen yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı adına Gümüşhane’de İBB tarafından yaptırılacak Bilim Sanat Merkezi Okulu’nun tanıtım törenine katıldı. Vatandaş ve esnafı ziyaret eden ve burada da yoğun ilgiyle karşılanan İmamoğlu, Mustafa Canlı adına İBB tarafından yaptırılacak Bilim Sanat Merkezi Okulu’nun tanıtım töreninde söz aldı.

“YAKINDA HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK” 

Gençlere duygularını tarif edecek kelime bulamadığını anlat İBB Başkanı, şöyle devam etti: “Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek gerek. Ben yurdumun her insanını seviyorum bu bakımdan bu dostluğu, bu kardeşliği bu birlik ve beraberliği inşa etme noktasında da hangi kademede olursak olalım sorumluyuz. Ben Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en büyük, dünyanın sayılı ve bana göre dünyanın en güzel kenti İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı isem benim bu duyguyu bu ülkede en fazla benimseyenlerden biri olma sorumluluğum var. Bu nedenle Gümüşhane’deyim. Allah’ın izniyle daha güzel katılımlarla kıymetli babamızın, kıymetli ablamızın ve evlatlarının ve katılımcılarla beraber geliriz içeride öğrencilerle birlikte içinde öğrencilerle beraber inşallah cıvıl cıvıl açarız. Özellikle sokakta önümü kesen Gümüşhane’deki genç arkadaşlara genç öğrencilere teşekkür ediyorum onlar da bizi yalnız bırakmadı. Gençlere şunu söyledim ‘Allah içimi biliyor size olan inancımı tarif edecek kelime bulamıyorum’. Bu ülkenin çocuklarının gözlerinden aldığım hissettiğim duyguları kelimelerle ifade edemem. Bu nedenle dünyanın en mutlu insanıyım. Onun için dünyanın en umutlu insanıyım göreceksiniz bu memlekette çok yakın zamanda her şey çok güzel olacak.”

Öte yandan İmamoğlu ziyaretlerini Erzurum’la tamamlayıp İstanbul’a geri dönecek.

BAYBURT’TA DA YOĞUN İLGİ VARDI

Gümüşhane’nin ardından geldiği Bayburt’ta yoğun ilgiyle karşılanan İmamoğlu, burada yoğunluk nedeniyle kent meydanında yapılması planlanan konuşmasını Bayburtluların arasında yaptı. “Ülkemizin yakın geleceğinde herkesin adaleti hissettiği, hukuku hissettiği, birbirini sevdiği, birbirini saydığı, çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı, gençlerimizin iyi eğitim aldığı ve iş imkânı bulduğu bir ülke olmayı hep beraber başaracağız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bayburtlu hemşerilerimin arasındayım. Buradan Erzurum’a geçip, oradan görevimin başına döneceğim. Buradaki sevgili genç kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler; hepiniz bilin ki, İstanbul’da görevini ahlaklı, namuslu, dürüst, hepinizin buradan baktığında, ‘Helal olsun’ dedirtecek, işini yapan bir kardeşiniz, arkadaşınız, hemşeriniz var. Güzel işler yaptığımızda memleketimize de çok fayda sağlayacağını biz biliyoruz. Bu faydayı sağladığımızda, memleketimizde de bir kısım sıkıntılı işlerin düzeleceğini biliyoruz. Tam da bu duyguyla, inşallah ülkemizin yakın geleceğinde herkesin adaleti hissettiği, hukuku hissettiği, birbirini sevdiği, birbirini saydığı, çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı, gençlerimizin iyi eğitim aldığı ve iş imkânı bulduğu bir ülke olmayı hep beraber başaracağız. Büyük onur duyuyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Unutmayın ki, şu duyguyu aklınızdan çıkartmayın ki; her şey çok güzel olacak.”