İmamoğlu’na “Fatih tablosunu niye aldın” soruşturması

Yayın tarihi: 31 Aralık 2022 Cumartesi 10:49 am - Güncelleme: 31 Aralık 2022 Cumartesi 10:50 am

İçişleri Bakanlığı, İBB’nin 2020’de Londra’daki bir müzayeden aldığı orijinal Fatih Sultan Mehmet tablosu için inceleme başlattı.

2020’de bir vatandaşın “sahte tablo” ihbarı üzerine inceleme başlatılan ancak daha sonra soruşturmaya yer görülmeyen tablo sebebiyle İBB 2. kez inceleme altında.

İtalyan ressam Gentile Bellini imzasını taşıyan orijinal Fatih Sultan Mehmet tablosu, Londra’daki bir müzayedede 2020’de İBB tarafından satın alındı. Tablo, uzun yıllar sonra Türkiye’ye gelmiş oldu.

Özel koleksiyondaki Fatih portresini İBB satın aldı

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezası kararından kısa süre sonra, 9 milyon 349 bin TL bedeli olan Fatih Sultan Mehmet tablosunun satın alım işlemiyle ilgili müfettiş görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği “bilgi-belge” talebi ile 27 Aralık 2022 tarihinde İBB Başkanlığı’na yazı gönderdi.

İncelemeyi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha önce AKP’den milletvekili adayı olması nedeniyle tepki gösterdiği mülkiye başmüfettişi Arif Yıldırım ve mülkiye müfettişi Hayati Taşdan’ın yürüttüğü ifade edildi.

İBB MECLİSİ DE İNCELEME YAPMIŞTI

Mülkiye başmüfettişi Arif Yıldırım’ın daha önce de konuyla ilgili 3 kez sözlü talepte bulunup inceleme yaptığı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi. İBB Meclisi’nde de tablo için araştırma komisyonu kurulup inceleme yapılmıştı.

Fatih’in nadide portresini Avrupa’ya kimin sattığı ortaya çıktı