İmamoğlu: YSK ifade vermedi ona rağmen ceza istediler

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 3:14 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 7:35 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında istenen hapis cezasıyla ilgili konuştu. İmamoğlu, “Bunun bana siyaseten hiçbir zararı yok ama bu ülkeye zararı var.” dedi.

İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine,  YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın son duruşması iki gün önce yapıldı. İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savcı, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etti.

Bağcılar’daki 21 muhtarla sahurda bir araya gelen İmamoğlu, hakkında istenen hapis cezasını değerlendirdi. İmamoğlu, ülkede hukukun üstünlüğüne ve mahkemenin doğru karar vereceğine inanmak istediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bir savcının mütalaasıyla 4 yıl iki ay galiba, bir hapis cezası verilmesi hususunda savcı mütalaasını verdi, mahkemesi görülecek. Neymiş, ben Yüksek Seçim Kurulu’na hakaret etmişim. Olay şudur: Benim Avrupa Konseyi’ndeki bir konuşmamı, Brüksel’deki bir konuşmamı eleştiren bir bakan, bana konuşmasında ‘ahmak’ demiştir. Ben de kendisine iadeyi cevapla, karşılığını ona sundum. Dedim ki, ‘Siz seçimi kaybettiniz ‘Ahmak sizsiniz’ anlamında. Bunu ben bakana söyledim ama Yüksek Seçim Kurulu’na böyle bir şeyde bulunmadım. Bunun da ifadesini verdim. Ama, Yüksek Seçim Kurulu adına ki size hakarette bulundu, ifadenizi istiyoruz çağrısına da hiç Yüksek Seçim Kurulu ifade dahi vermemişti, bunun da altını çizeyim. Ona rağmen savcı böyle bir mütalaada bulundu.”

“MAHKEMENİN DOĞRU KARAR VERECEĞİNE İNANIYORUM, İNANMAK İSTİYORUM”

Hakkında istenen hapis cezasının kendisine değil, ülkeye zararı olacağını belirten İBB Başkanı İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Yani hala yaşadığımız bu olumsuzluklardan ders çıkartmayan insanlar var bu ülkede. Bunun bana siyaseten hiçbir zararı yok. Ama bu ülkeye zararı var, bana zararı yok. Toplum nezdinde, bizim toplumumuz vicdanlıdır, mağduru görür, mağdura katkı sunmak, destek olmak ister. O bakımdan umarım bu yanlıştan dönecek. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi ben de bu ülkede hukukun ve adaletin üstünlüğüyle bu mahkemenin doğru kararı vereceğine inanıyorum, inanmak istiyorum.”

Ekrem İmamoğlu’na hapis istemi