İmamoğlu-Yavaş muamması! Akşener, İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’yu yalanladı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 11:06 am - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 11:17 am

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş‘ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olmasını kendisinin önermediğini söyledi. Ancak İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu Altılı Masa’nın Akşener krizi sürecinde önerinin Akşener’den geldiği yönünde açıklama yapmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Altılı Masa’da kimin önerisiyle cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterildiklerine dair muamma sürüyor.

AKŞENER: BEN ÖNERMEDİM

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önerinin CHP geldiğini söyledi. Akşener şunları söyledi: “Neyse pazar gününün akşamı iki belediye başkanı bana geldiler. Bu seçenekler onlardan geldi. Ben bu iki belediye başkanının yardımcı olmasını öneren ben değilim. Onlar bana başka seçenekler de sundular. İkisini kabul ettim. Bundan Kemal Bey’in bilgisinin olduğunun ispatlanmasını istedim. Üç kişi hariç herkes bu fikri, ‘kazanacak adaydan’ ‘kazanacak formüle geçtim’ onayladı. Ertesinde biz dördümüz buluşmak üzere çıktık. Kemal Bey, ben, iki belediye başkanı… Bu iki arkadaşın icracı ve yetkili başkan yardımcılığını teyit ettik. Bundan sonrası çok vahim. Öğrendim ki masadakilerin haberi yok… Önce ben kağıdı imzalıyoruz zannettim. Önce Temel Bey ‘ne oluyor’ dedi. Şaşırdım. Ali Bey ‘böyle bir şey olamaz’ dedi. Sonra ben en başından anlattım, teklifi benim getirmediğimi, bu teklifin CHP’den geldiğini söyledim. ‘Yani bu teklif size CHP’den geldi, öyle mi?’ dedi. ‘Ben bir arkadaşlarımla görüşeyim’ dedi, sonra geldi ‘kabul etmiyorlar’ dedi ve dışarıda 10 bin kişi var… Sonra Allah var ben dedim o zaman ‘tamam arkadaşlar bu kalsın benim üstümde’ dediğimde Davutoğlu devreye girdi ve orta yol bulundu.”

Akşener: İstanbul ve Ankara dahil her yerde seçime ayrı gireceğiz

İYİ PARTİLİ ZORLU ‘CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ÖNERİSİ İLETİLDİ’ DEMİŞTİ

Altılı Masa’nın 2 Mart’taki toplantısından sonra Akşener, masaya sert suçlamalar yönelttiği bir açıklama yaparak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısında bulunmuştu. İmamoğlu ve Yavaş bu çağrıyı reddetmiş, CHP’ye ve ittifaka bağlılıklarını teyit etmiş, adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu da “Soframızı büyütmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

İYİ Parti, Akşener’in masanın 6 Mart’taki toplantısına katılmayacağını duyurmuştu. Bu toplantı öncesi Akşener İYİ Parti Genel Merkezi’nde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la görüşmüştü. Zorlu toplantı sonrası İmamoğlu ile Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisinde bulunduklarını söylemişti.

Zorlu şunları söylemişti: “Milletin sesi, milletin iradesi olması sorumluluğunu en başından bu yana duyan bu sorumluluk bilinciyle hareket eden genel başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda, milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneriyle Millet İttifakı’na önerisini oluşturmuştur. Biraz önce sayın büyükşehir belediye başkanlarımız sayın genel başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretleri sırasında her iki belediye başkanımıza seçilecek 13’üncü cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da sayın genel başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekilde devam edecek” dedi.

Akşener bu görüşme sonrası toplantıya katılmıştı.

Akşener sözcüsünün açıklamalarını düzeltti: Tedbiren söylemiştir

Akşener İYİ Parti’nin yeni yol haritasını açıkladı